Sneakers til hele familien

Vi er vilde med sneakers! Men hvis du heller ikke er helt sikker på hvilken stilart, du er til, har vi her en fodformet guide til hele familien.

Get your sneak on

Det er ikke tit, man kan sige, at man ser cool ud, mens man har behagelige sko på. Men sådan er det med sneakers! En drøm at kigge på – og en drøm at gå i. Hvad enten du mangler det perfekte par til studenterkjolen, dansegulvet, legepladsen eller bare til hverdag, har vi samlet nogle af sommerens bedste bud her.

Go big or go home

Hvis du er en vovet sko-fanatiker, kan du helt sikkert heller ikke modstå de chunky og lidt vilde modeller som disse. Hvis du er modig nok, kan du skille dig ud med en sko, der helt sikkert er til at få øje på i gadebilledet, men som kan dresses op og ned til mange lejligheder, og som (praise the Lord!) også er blevet accepteret som cool at bære til hverdag. De høje kanter, som vi kan huske fra 90’erne, blandet med lidt 2020 coolness – don’t mind if we do!

FILA sneaker til 1000 kr. fra Kings & Queens

Nike, Air Max ´90 essenti til 1149,95 kr. fra The Athlete’s Foot

Hvid sneaker til 499,95 kr. fra !Solid

Gammelrosa/grøn sneaker fra Billi Bi til 999,95 kr. fra TOPS

En klassiker, tak

Indimellem skal det bare være behageligt, stilsikkert og helt uden dikkedarer. Det er jo med gode sneakers, som det er med gode mænd: Lidt klassisk charme har aldrig skadet nogen – og selvom den er klassisk, er den bestemt ikke kedelig! Vælg et par lidt mere nedtonede sneakers, der passer til det meste tøj, og kan komme med dig, uanset om du skal i skole, på kontoret eller ud i naturen. Det er casually cool, når det er bedst, og vi siger bare velkommen indenfor i skoskabet!

Til de små fødder

Når man er et lille menneske med store planer, skal man ud i verden med de helt hurtige sko på – og man skal selvfølgelig gøre det med stil! Selvom de mindste fashionistaer ikke skal ud at gå langt, skal de alligevel have ordentligt udstyr, som både kan klare sig helskindet igennem legepladsen, skolegården og børnefødselsdagen uden at miste hverken slidstyrke eller cool-faktor. Og det er dét værd: For finder du de rigtige sneakers, kommer ungerne højst sandsynligt ikke til at ville have andet på fødderne.

Hummel sneaker til børn fra Actus MI jr Noos til 350 kr. TOPS

Sneaker med blink til 499 kr. fra Skechers

Er du mere til støvler? Så tag en tur med på prærien i vores guide til årets cowboystøvler!

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Masser af tilbud på Blå Mandag

Er der noget bedre end endnu en festdag at glæde sig til, når den første er forbi? Nej, vel? Så hurra for andendagen! Få vores bud på, hvordan dagen kan bruges i centret, hvor mange af vores butikker har fundet de helt tunge konfirmandskyts frem.

Glitter

Hvis nogen af konfi-pengene skal bruges på smykker, bliver det ekstra sjovt på andendagen, hvor der er masser af nyt armcandy at hente i smykkebutikkerne. Hos Glitter kan du købe 3 smykker for 2s pris, og det gælder alle smykker i butikken.

Pandora

Shopper du bling for over 500,- hos Pandora, får du et gratis smykkeskrin til en værdi af 399,- med.

Plaza

Mangler du noget at fylde smykkeskrinet op med? Så giver Plaza alle konfirmander 20 % i rabat på alt i butikken.

Vibholm guld og sølv

Skal der gøre en lille aktivitet ud af smykkeshoppingen, kan du hos Vibholm guld og sølv få lavet 2 huller i ørerne for 100,-. Tilbuddet gælder alle blå mandage i april og maj måned – og husk at få en godkendelse med hjemmefra.

Gottes sølv og guld

Også hos Gottes Sølv og Guld kan du få lavet 2 huller i ørerne for 100,- (normalpris 250,-.) Tilbuddet gælder alle mandage i april og maj – meeen husk ogås her at få en godkendelse med hjemmefra.

BR

Hvis dine hurtige sneakers er pudsede og klar til en dag med ultrafede tilbud, så har vi også noget til dig, som aldrig går ned på (gaming)udstyr. Hos BR forstår de sig på gaming, og derfor har de fundet de rigtig gode tilbud frem til Blå Mandag. De har blandt andet tre tilbud i gaming-kategorien, der er værd at kigge nærmere på:

ROCCAT Khan Aimo 7.1 RGB gaming headset i sort
799,- (Normalpris 949,-)

ROCCAT Kone AIMO gaming mus i sort
549,- (Normalpris 649,-)

ROCCAT gaming keyboard Vulcan 120 AIMO
999,- (Normalpris 1249,-)

GreenMind

Har du lyst til at sende en kærlig tanke til miljøet, kan du i stedet investere i genanvendt elektronik hos GreenMind, hvor du kan spare 10 % på alle iPhone X modeller i april og maj. Og når du nu er ude at opdatere udstyret, så sørg også lige for at få monteret beskyttelsesfilm på din iPhone – det gør GreenMind nemlig gratis på Blå Mandag (gælder iPhone 6 og opefter).

Normal

Selvom gaver ikke er dét, konfirmander mangler allermest, er der vel alligevel plads til én mere, ik’? Derfor får du som konfirmand en gratis ID voks eller Maybelline Lash Sensation i Normal, når du køber for 187,- eller derover.

The Body Shop

Skal lageret af parfume eller creme fyldes op, så smut forbi The Body Shop, hvor du får 3 for 2 og en goodie bag til en værdi af 100,- med i købet. Og dét tilbud gælder naturligvis både piger og drenge!

Jack & Jones

Puh, ja.. Det var godt nok meget shopping, hva? Men hvis drengene trænger til et frirum fra tøserne, så smutter de bare ind i Jack & Jones, hvor der er 20 % på ikke i forvejen nedsatte varer.

Jensens Bøfhus

En god gang shopping får maven til at knurre, og hos Jensens Bøfhus byder de årets konfirmander velkommen med et velsmagende og saftigt Blå Mandag-tilbud: En valgfri burger med dip og fries ad libitum + en mellem sodavand til kun 79,- (tilbuddet gælder alle mandage i april og maj).

Paradis

Hvis man ikke må spise dessert på sin Blå Mandag, hvornår må man så? Paradis giver i hvert fald en gratis topping på din is, når du svinger forbi dem på din andendag. Jep, gratis topping! Vi havde ikke kunne modstå fristelsen, så meget kan vi sige…

Vi glæder os til at se centret fyldt af glade konfirmander – tillykke med jeres store dag!

Tilbuddene gælder for konfirmander alle mandage i april og maj. Vi tager forbehold for udsolgte varer.


Her er årets gaver til konfirmanden

Det kan være svært at finde den rigtige konfirmationsgave til en konfirmand, som ikke rigtigt ønsker sig noget. Bare rolig: Vi har samlet bud på gaver til ham og hende i flere prisklasser.

Kan du ikke bare selv finde på noget?

De første konfirmationer nærmer sig og det kan ind imellem være en umulig opgave at hitte på, hvad dælen man skal forære til de smukke unge mennesker. Så hvis du kender en vordende konfirmand, der svarer ”jeg ønsker mig penge – ellers så bare find på noget,” og ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv, har vi samlet årets bedste bud i forskellige prisklasser herunder.

Gaver på budget

Til hende
Det er ikke kun skoene, håret og tøjet, der skal være i orden. Det skal telefonens udseende selvfølgelig også! Så hvis du kender en moderigtig konfirmand, der elsker sin telefon meget højt, hvorfor så ikke forære hende lidt lir til elektronikken og give et cover, som gør det endnu sjovere at sende snaps til veninderne eller flashe den i skolen? We Cover You har masser af muligheder.

Onsala Collection cover, pr. Stk. 229,- fra We Cover You

Til ham
Hvis du skal finde en gave til ham, som kun er ude af gamerstolen denne ene gang om året, så forær ham et gamertastatur, der kan gøre det endnu sjovere for ham at teste alle de spil, han sikkert får til sin konfirmation. Tastaturet har programmerbare baggrundsbelyste taster og kan justeres helt ned til mindste detalje (nej, vi vidste heller ikke, at et tastatur kunne være så kompliceret.)

Razer Cynosa Chroma gamertastatur, 549,- fra Power

Dem i mellemklassen

Til ham
Et par gode solbriller er en gave som kan holde i årevis, hvis ellers man passer godt på dem – og det er helt sikkert ikke én, han forventer du kommer med! Han har nok aldrig været så velklædt, som han er på denne dag, så det er med at udnytte festlighederne og give ham et par shades, som kan sætten prikken over i’et. Nu mangler vi bare solskinsvejret!

Rayban Solbriller, 1098,- fra Synoptik

Til hende
Et smykke er en tidløs, smuk og betænksom gave, som aaaaldrig går af mode. Heller ikke til en konfirmation. Man kan nemlig aldrig starte sin smykkesamling for tidligt – og det er noget helt specielt at få et smykke, som kan minde om den særlige dag mange år ude i fremtiden. I Plaza finder du masser af glitrende smukkemuligheder – fx denne guldhalskæde, som vi er helt vilde med!

Guldhalskæde med stor perle, 1200,- fra Plaza

De helt store

Til fotografen
I dag tager alle billeder med deres telefon, men det er så meget sjovere at tage nogle ordentlige billeder, hvor der både kan leges med lys, lyd og perspektiv. Hvis du kender en konfirmand, som har et godt øje for detaljer og elsker at være kreativ, så forær ham eller hende et spejlrefleks med uendelige anvendelsesmuligheder – fx med en sød scrapbog til, så gaven bliver helt personlig.

Nikon D3500 M/ 18-55 MM – 3499,- fra Click

Til festaben
Hvis du kender en konfirmand, som ikke holder sig tilbage på floor, så forær ham eller hende en robust højtaler, som både kan holde til at lægge soundtrack til teenageværelset og komme med ud til fest. Den vilde højtaler holder batteri i helt op til 24 timer og har (ej at forglemme) et smukt ydre, som vil kunne passe ind hos selv den mest kræsne hovedperson.

BEOlit højtaler, 3200,- fra Power

Vi har masser af gode tilbud til konfirmanderne, når de besøger os på Blå Mandag – se den fulde liste her.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Lige hvad der manglede til konfirmationslooket

Der er sikkert allerede styr på kjole eller jakkesæt til den store dag. Men hvad med de sidste detaljer? Det der sætter kronen på værket og fuldender looket. Vi har fundet lidt lækre sager og gode tips til både drenge og piger, så der ikke mangler noget til den store dag.

Utraditionelle accessories holder

De fleste piger vælger den traditionelle farve, når tøjet til konfirmationen skal findes. Om det er bukser, nederdel eller kjole, går de fleste efter det hvide look – men det betyder ikke nødvendigvis, at I kommer til at ligne hinanden. Nogen vælger blonder andre silke eller tyl … Og skal kjolen være lang eller kort? Og ikke mindst – hvilke sko skal der til? Nu vi er ved skoene, så er her et bud på et par fede konfirmationssko, hvis du ikke er så meget til noget med hæl. De giver et cool pift, og så duer de både til den pæne kjole og til det mere afslappede konfirmationssæt.

Puma sneakers, 499,- fra Paw Sko
Blå scrunchie, 75,- fra Companys
Hvisk hårspænde, 99,- fra Companys
Blå/sølv glimmersokker, 99,95 fra Tryde Andres

På drengenes side finder vi også ofte et klassisk valg af enten et fuldt jakkesæt eller et par mere casual bukser sammen med en skjorte og en blazer. Og kan man have sneakers på til det? Ja da! Det giver det pæne, ”suitede” outfit lidt kant. Og hvis der skal lidt ekstra tilbehør til, kan du med fordel vælge accessories som slips eller butterfly i samme farve som dine sko for at binde det hele fint sammen.

Blå Puma sneakers, 499,- fra Paw Sko
Sort bælte, 249,95 fra SAMs

Detaljer til det hvide dress

Det er blevet mere og mere almindeligt for pigerne at vælge et utraditionelt sæt tøj i stedet for den fine hvide kjole. Og det er fedt, for det vigtigste er at have noget på, man føler sig tilpas i – om det så er den klassiske konfirmationskjole eller et par hvide jeans. Uanset, hvad du har planlagt at iføre dig på dagen, kan nogle fine accessories være med til at give det et mere personligt udtryk. Og de hotteste accessories lige nu er hårpynt i alle afskygninger og strømper med fine detaljer. Måske i årets farve blå eller fine rosa pasteller?

Neglelak, 115,- pr. stk. fra Companys
Lyserød hårbøjle 129,- fra Companys
Lyserødt kamspænde med sten 150,- fra Companys
Lyserød Bitz tallerken (Ø: cm 89,95 cm) fra Imerco Home

De sidste detaljer er selvfølgelig smykkerne. Lette smykker med små motiver passer godt til anledningen, og så kan det være en god idé at vælge noget klassisk, som passer til det meste, og som du kan bruge efterfølgende. Det er også lidt hyggeligt at kunne mindes dagen bagefter, hver gang du ser på dine smykker.

Margueritøreringe, Lund Copenhagen, 915,- fra Guldsmed Guldsteen
Margueritvedhæng, Lund Copenhagen, 395,- fra Guldsmed Guldsteen
Margueritring, Lund Copenhagen, 695,- fra Guldsmed Guldsteen

Nu hvor du måske har været modig og skiftet de klassiske laksko ud med sneakers – hvorfor så ikke gå hele vejen og vælge lidt utraditionel pynt til skjorten? Vi har været inde på slipset, og det holder som bekendt altid i stilretten. Men en butterfly med mønster kan altså også noget … Og hvis du er helt fremme i de blå sko, så prøv med en strikket udgave.

 

Mørkeblå butterfly, 200,- fra SAMs
Blåprikket butterfly, 200,- fra SAMs

Tips til dagens beauty

Hvis du går all in på dagens look og ikke vil risikere dårlig hårdag eller at ramme ved siden af med mascaraen, så tag forbi frisøren, og få sat håret og lagt makeuppen. Og hvis der er noget, der heller ikke må ske på dagen, så er det, at neglelakken ikke når at tørre eller begynder at skalle af – så hvad med at smutte forbi en af centrets dygtige neglesaloner til en gang gelelak?

Til sidst er der bare at sige: Hav en fantastisk dag!

Pssst … Fik du set vores ambassadør Sarah Lykkes fine hjemmelavede perlespænder? Få guiden her, og lav dit eget hårspænde til den store dag.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Løbetur med gear og gadgets

Uanset, hvor du løber hen, og om det er for sjov eller benhård maratontræning, så gør det altså løbeturen endnu bedre med lidt fedt løbelir. Derfor har vi samlet tre gode gadgets fra Power til dig, der vil opgradere dit gear eller skal i gang med at løbe.

I regn og slud skal musikken ud

Okay, det er måske ikke det fedeste at løbe i regnvejr. Men hvis musikken spiller (som man siger), går det hele lidt lettere. Og derfor skal dine høretelefoner selvfølgelig kunne tåle vand. De supersmarte Airpods fra JBL er både trådløse, så du slipper for en irriterende ledning, vandafvisende, og så sidder de godt og behageligt fast inde i øret. De fungerer både til Android og iPhone, og de holder batteri i 16 timer. Lyden er selvfølgelig også lækker, og som en bonus kan du bruge dem til at snakke i telefon, hvis det skulle være noget.

JBL Airpods til 999,- hos Power

Tag telefonen med

Forlader du heller ikke dit hjem uden din telefon? Du er ikke den eneste, og det er også rart at have den lige ved hånden – bortset fra, når du løber. Hvis din tro følgesvend er med dig på løbetur, så parkér den i et sportsarmbånd som dette, der sidder godt rundt om armen og er lavet i polyester, så det også er ganske rart at have på. Dette har plads til at føre ledningen fra dit headset igennem (hvis du ikke allerede har købt de trådløse vidundere ovenfor), og det kan selvfølgelig justeres i størrelsen.

Sportsarmbånd til 199,- hos Power

Hvad er klokken og tusind andre ting

Hvis du går nørdet til værks, skal du selvfølgelig have et sportsur til dine løbeture. Og hvis du vælger dette, får du både skridttæller, kalorietæller, pulsmåler, søvnregistrering og indbygget GPS, så du kan måle din præcise distance. Alt i alt et megafint ur, hvis du spørger Power. Og vi kan lige så godt indrømme, at vi er overbeviste – fik vi nævnt, at uret også er vandtæt og kan modtage opkald og SMS’er?

Triacle sportsur til 1299,- hos Power

Hvis du også er blevet overbevist, så ved du, hvor din næste løbetur går hen. Og husk lige det varme løbetøj i vinterkulden – det kan du finde inspiration til her

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Gå efter disse fund, når du udsalgsshopper

Falder du også i udsalgsfælden gang på gang og får købt en hel masse, bare fordi det er billigt? Vi siger ikke, at impulskøb ikke kan være gode. Men i stedet for bare at hive ned fra hylderne, kan du med fordel købe lidt færre ting og i stedet gå efter items i god kvalitet, som du får glæde af i længere tid.

De lækre smykker

Har du gået og sukket efter et bestemt smykke, du ikke har haft råd til, og som heller ikke lå under juletræet? Så er det nu, du skal slå til. Gode smykker kan holde et helt liv, og du vil med garanti blive gladere for at forære dig selv et lækkert smykke, du længe har ønsket dig fremfor at købe en masse, der ender bagerst i skabet med mærkerne på. Men kan man godt købe smykker til sig selv? Ja! Treat yourself – du fortjener det helt sikkert.

Godt undertøj

Det er ikke alle, der synes, at undertøj er det sjoveste i verden at bruge penge på, men en sjælden gang imellem skal det jo skiftes ud. Find nogle sæt i god kvalitet, når du skal på udsalgsjagt, så du er dækket ind for et godt stykke tid – og går du efter luksusudgaverne, er det faktisk ikke så kedeligt igen. Husk at behandle dit nye undertøj efter alle kunstens regler om skånsom vask. Så kan det faktisk holde ret længe.

Suit up

Der er to ting, der med sikkerhed aldrig går af mode. Romantik og et godt jakkesæt. Sidstnævnte kan du ofte finde til en rigtig god pris, når der er udsalg – og du skal selvfølgelig vælge et i en rigtig lækker kvalitet, du normalt ikke ville bruge penge på. Måske går du i jakkesæt til hverdag og ved lige, hvilket sæt du skal have fingrene i næste gang. Måske sker det 3-4 gange om året, at du trækker i suitet. Uanset hvad, er det et musthave i garderoben.

Er du blevet klogere på, hvad du skal kuppe af lækre sager? Andre gode bud kunne også være en lækker uldfrakke eller et par klassiske læderstøvler. Tommelfingerreglen er at investere i noget sikkert og klassisk, som du kan have glæde af længe i stedet for en trend, der er væk igen om et halvt år.

God shopping!


Nyt julemagasin på gaden


14 julegaver til teens

De er ikke rigtig voksne, de er ikke rigtig børn, de er både-og, og hverken enten-eller … Sååå, hvad giver man en teenager i julegave? Det kan føles umuligt at finde den helt rigtige gave til teenageren, der har alt eller kun ønsker sig noget, der er kilometer fra budgettet. Derfor har vi samlet nogle gaveidéer til den unge mand eller kvinde.

1. Giv god lyd i julegave

Thresher 7.1 headset, GameStop 1349,-

2. Gaven til gameren

Naga Trinity gaming mouse, GameStop 899,-

3. En blød gave til ham

Les Deux sweater, Kings & Queens 700,-

4. Alt det der frister – i én pakke

Gavekort til Rosengårdcentret, købes i Informationen med et valgfrit beløb

5. Classic coolness under træet

Sneakers, Vans, The Athlete´s Foot 649,95

6. Slut med dårlige hårdage

Cap, Tommy Hilfiger 250,-

7. Til hjemmehygge eller hverdag

Sweatsæt, Tommy Hilfiger, Kings & Queens, trøje 600,- buks 600,-

8. Med rockstar-briller på

Jimmy Choo solbriller, Nyt syn, 3432,-

9. A girl’s best friend

Halskæde med hjerte, Pilgrim 249,-
Armbånd, Pilgrim 179,-
Hjerteøreringe, Pilgrim 149,-

10. Pæn og praktisk printer

Sprocket printer, Power 1149,-

11. Slut med dårlige hårdage

Tommy Hilfiger cap, Kings & Queens 350,-

12. Flere funklende venner

Halskæde med vedhæng, Pilgrim 199,-
Armbånd med vedhæng, Pilgrim 179,-
Øreringe, Pilgrim 149,-

13. De sikre sorte

Nike Air Max97, The Athlete´s Foot 1449,95

14. En blød gave til hende

Calvin Klein t-shirt, Kings & Queens 400,-

God gavejagt til den søde (og måske lidt umulige) teenager.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Bog & idé anbefaler: 4 spil på stribe

Efteråret indbyder til hyggelige spilleaftner i godt selskab. Vi har derfor været en tur i Bog & idé for at få deres anbefalinger til underholdende brætspil – så uanset om der står familie- eller kærestetid på programmet, kan I godt forberede jer på en dyst.

Til en aften med vennerne

Venner er til for brætspilsaftner. Så inviter over til en omgang Reality Check, og beslut, hvem i vennegruppen der er den. Hvem bruger flest bandeord? Og hvem prutter mest? Du kender måske svarene. Og dine venner gør helt sikkert. Med det sjove selskabsspil er der lagt op til en aften med ømme lattermuskler. Og til at finde ud af, hvad dine venner tænker om dig.

Reality Check til 349,95 kr. fra Bog & Idé

Til en børnevenlig aften

Nu behøver børnene ikke længere at se længselsfuldt til, når de voksne spiller Hint. Med Hint Junior kan de nemlig selv være med. Så skal hele familien være med til brætspil, er den børnevenlige udgave af det populære spil det oplagte valg. Og det vil garanteret få jer til at trække på smilebåndene, når I skal mime skægge ting for hinanden. Saml alle familiens medlemmer om bordet, og find ud af, om I fanger hintene.

Hint Junior til 299,95 kr. fra Bog & Idé

Til en aften i spændingens tegn

Klar på at tage i escape room – i din egen stue? Så skal du have fat i Exit The Game – Faraos Gravkammer. Et spil, der på mange måder minder om de populære escape rooms. I brætspilsversionen slipper du bare for at være spærret inde. Inviter dine geniale venner over, så I sammen kan løse gåderne og slippe ud af fangenskabet. Er du en haj til gåder, kan du også forsøge dig på egen hånd – hvis du da tør at lade dig tage til fange i Faraos gravkammer alene.

Exit The Game til 149,95 kr. fra Bog & Idé

Til kæresteaftenen

Er det tid til en aften i kærlighedens tegn? Skift jeres Netflix-serie ud med et brætspil, og lær hinanden endnu bedre at kende. I Fog Of Love skal I sammen finde ud af, hvordan I håndterer de forskellige stadier i parforholdet. Er I uenige? Eller lever I lykkeligt til jeres dages ende? Det sjove strategispil giver jer svarene. Og bare rolig. Så lyserødt bliver det heller ikke.

Fog Of Love til 399,95 kr. fra Bog & Idé

Så er det bare med at finde brætspillene frem. Hvem udfordrer du?

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Boghandlerne anbefaler: Disse bøger skal du læse til efteråret

Har du fået læst alle bøger, du havde på lager i sommerferien?
Vi spurgte Bog & idé og Arnold Busck om, hvilke bøger vi nu skal kaste os over. Vi har samlet deres anbefalinger til dig lige her.

Kniber det med at bevare læselysten efter ferien? Så læs vores blogindlæg: 5 tips: Sådan bevarer du læselysten – også efter ferien

En biografi om at udvikle sig som menneske

I Tværs over Atlanten tager Mads Vangsø os både med på hans rejse over Atlanterhavet, hvor han roede fra De Kanariske Øer til Caribien – og på hans egen personlige rejse som menneske. Vangsø fortæller om, hvordan han midt i livet pludselig opdagede, at han ønskede sig noget helt andet. Og om de mange store oplevelser rundt omkring i verden, som den erkendelse har givet ham.

Bog & idé om Tværs over Atlanten:
”Bogen er rigtig god til sensommerlæsning, fordi fortællingerne fra de eksotiske steder, Mads har besøgt, får os til at drømme os tilbage til sommeren. Og så tvinger den en til at tænke over sin egen selvopfattelse.”

Tværs over Atlanten af Mads Vangsø til 249,95 pris fra Bog & idé

En gribende historisk roman, der er svær at lægge fra sig

En smuk historisk roman om livet i et lille samfund i Sverige i 1800-tallet. Fortællingen sværmer om et par kirkeklokker, som blev skabt til minde om to tvillingesøstre, som var vokset sammen fra hofterne og ned. Efterhånden som årene går bliver historien om søstrene blot et sagn. Men klokkerne består, og de skal vise sig ikke bare at være et par helt almindelige kirkeklokker. En gribende fortælling, der både er rig på dramatik, sagn, overtro og kærlighed.

Bog & idé om Søsterklokkerne:
”Søsterklokkerne er en rigtig fordybelsesbog. Perfekt til en blæsende efterårsdag, hvor man rigtig kan hygge sig indenfor med et tæppe og en god kop kaffe. Lyden af blæsten er den perfekte ”statist” til, når man læser om lyden af klokkerne i bogen.”

Søsterklokkerne af Lars Mytting til 299,95 kr. fra Bog & idé

Velskrevet kærlighedsroman fyldt med hemmeligheder

Helenas hemmelighed er et rigtigt kærlighedsdrama. Vi følger Helena, der for første gang i 24 år rejser tilbage til Cypern – der hvor hun oplevede sin første forelskelse. Men denne gang har hun sin mand og søn med – sammen med den hemmelighed hun har båret på i 24 år.

Arnold Busck om Helenas hemmelighed:
”Feel good-roman, der har lidt af det hele: Romantik, drama og hemmeligheder. En dejlig hyggelig bog, man kan slappe af med.”

Helenas hemmelighed af Lucinda Riley til 199 kr. fra Arnold Busck

Debut-roman med masser af psykologisk spil

Vi bliver taget med tilbage til 1850’ernes London i denne stemningsfulde roman, der handler om den unge Iris, der drømmer om at slå igennem som kunstner. En dag tager hendes liv en skæbnesvanger drejning, da hun tilfældigt møder Silas, der samler på knogler og udstopper dyr. Iris glemmer hurtigt mødet med Silas. Men det gør Silas ikke.

Arnold Busck om Dukkeværkstedet:
”Meget fængende debut-roman med masser af psykologisk spil. Og den fantastisk stemningsfulde beskrivelse af 1850’ernes London gør kun fortællingen endnu mere imponerende. Sikke en debut!”

Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal, til 299,95 kr. fra Arnold Busck

Og så lidt til de små

Arnold Busck gav os også to anbefalinger til, hvad vi skal læse sammen med vores børn.

Sjov billedbog om bjørnen Boris (som voksne også kan smile af)

Bjørnen Boris kan ikke lide noget som helst. Eller nogen som helst. Kun æg, som han elsker at spise. Men en dag er der pludselig gæslinger i hans æg. Og de vil ikke stoppe med at følge efter ham. Det er bestemt ikke noget, der behager den sultne bjørn.

Arnold Busck om Da Boris fik gæslinger:
”Sjov og sød børnebilledbog om at være ansvarlig og sød. Og så alligevel ikke. Anbefales til børn fra 4 år.”

Da Boris fik gæslinger af Ryan T. Higgins til 149,95 kr. hos Arnold Busck

Anden (og den rapkæftede Ninja) er tilbage!

Fortsættelsen til den populære ungdoms-/børnebog Ternet Ninja af Anden. Igen følger vi den uheldige Aske og hans ternede ninja-ven. Denne gang går turen til Thailand, hvor de er kommet for at få retfærdighed til at ske fyldest, efter hvad Ternet Ninja blev udsat for i Bangkok i den første bog.

Arnold Busck om Ternet Ninja:
”Endnu en virkelig morsom bog af Anders Matthesen, som stadig er dejlig rapkæftet. Børnehumor på et højt plan, hvor de voksne bestemt også kan være med. Og har du ikke læst 1’eren, kan du jo starte med den og glæde dig over at have hele to Ninja-bøger til gode.”

Ternet Ninja af Anders Matthesen til 199,95 kr. fra Arnold Busck

Har du fået lyst til at læse? Find Bog & Idé i Grøn Gade og Arnold Busck i Gul gade.

Rigtig god læselyst.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Matas anbefaler: 6 uundværlige til festivalen

Der er ingen grund til at slæbe den helt store beauty box med på festival. Den matcher ligesom ikke helt konceptet med at bo i telt og springe det daglige bad over. Men en lille én må man godt tage med. Og så er det jo med at vælge de helt rigtige ting at putte i den. Og hvem bedre til at hjælpe os med det end de søde piger fra Matas?

Vi gav dem en udfordring: Hvis I kun måtte vælge 6 ting, hvilke skulle det så være? Svaret får du her:

Håndvask på tube

Desinfektionsgel er måske verdens mest undervurderede produkt, som vi vil vove at påstå i tidens løb, har reddet mange mennesker for en omgang Roskilde-syge. Den er handy at have med i en lille taske, så du kan få glæde af den fx inden du skal spise, når du har rørt ved penge eller efter et besøg i de famøse toiletbåse.

Desinfektionsgelen fra Matas’ eget mærke er en sikker vinder – den er både vegansk, uden parfume og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Matas Medicare Desinfektions gel 85% – 19,95 kr. fra  Matas

Hårvask på tube

Det er ikke kun håndvasken, der fås på tube. Det gør hårvasken heldigvis også – i form af tørshampoo. Med sådan en i tasken kan du friske det fedtede festivalhår op in no time  – og dermed udskyde hårvasken et par dage. Matas’ Dry Shampoo giver ovenikøbet også lidt ekstra volumen til håret, så du kan samtidig bruge det som styling-produkt og lade volumen-sprayen blive derhjemme. Det er jo med at optimere pladsen.

Matas Striber Dry Shampoo 200 ml – 49,95 kr. fra Matas

Renserutinen festival-edition

Alt-i-én-produkter er geniale til festivaler og rejser. Igen – det handler om pladsoptimering. Renseservietterne fra Matas kan både bruges til at rense makeup, øjenmakeup og festival-snavs af huden. De indeholder antioxidativ E-vitamin, der blødgør og beskytter og glycerin, der bevarer hudens naturlige fugtbalance. Så de har heller ikke den udtørrende effekt på huden, som nogle renseservietter kan have. Og nå ja: Så er de også Svanemærket, veganer-venlige og helt uden parfume. Det kan man da virkelig kalde alt-i-én.

Matas Renseservietter Normal Hud – 29,95 kr. fra Matas

Ét rul, der holder hele festivalen

5Days DEO er sådan set ikke et produkt, du behøver tage med på festivalen. Du skal bare bruge den lige inden, du tager afsted. Her er der nemlig tale om en deodorant, der bremser svedproduktionen så effektivt, at den holder dig fri for svedluft i hele 5 dage – bare ved en enkelt påføring! ”Det lyder som noget kraftigt stads”, tænker du måske. Men 5Days DEO bærer faktisk Astma-Allergi Danmarks mærke og er helt uden parfume. Truckervask go home!

Ekstra bonus: 5Days Deo virker også mod sure tæer. Det bliver dine sneaks helt sikkert glade for!

Safety5 5Days DEO Women – 159,95 kr. fra Matas

Modstå regn, sved og glædestårer

Der er en vis sandsynlighed for, at du støder på mindst én af ovenstående ting, når du er på festival. Så du har naturligvis brug for en vandfast mascara. Matas anbefaler den fra Nilens Jord. Den har en rigtig god børste og hverken drysser eller klumper, så den er meget nem at tage på, hvilket jo er meget belejligt, når det sandsynligvis skal foregå foran håndspejlet i et telt. Den er fri for parfume. Og så kan vi jo godt lide, at det er et dansk produkt (det er alle de anbefalede produkter faktisk, bortset fra det næste).

Nilens Jord Waterproof Mascara – 194,95 kr. fra Matas

Reparations-makeup

Efter at par dage med meget lidt søvn og alt for meget alkohol, kan huden godt begynde at se lidt træt ud. Men så er det godt, du har solskinspudder med. Det absolut perfekte værktøj til at forvandle tømmermændshud til sommerglød. Matas-pigerne anbefaler Matte Bronzer fra NYX. Den kan nemlig bruges i hele ansigtet, og så er den mat, så du undgår, at huden kommer til at skinne og se fedtet ud. Bronzeren fra NYX fås i 3 forskellige nuancer. Vi spår, det bliver din go-to – også efter festivalen.

NYX Professional Makeup Matte Bronzer – 89,95 kr. fra Matas

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.


Karoline anbefaler: Praktisk og smart på samme tid

Vores ambassadør Karoline Boysen deler ud af sine festival- og sommerfavoritter. Læs bl.a. om en hovedbeklædning, der er chik og praktisk på samme tid. Og få fifs til, hvordan du holder varmen, hvis solen forlader festivalen, udendørskoncerten, grillaftenen eller havefesten.

Af Karoline Boysen – @novelbyk

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr…

Når vejrguderne ikke tilsmiler os, men det stadig er festivalsæson, så må man jo være kreativ. Det er svært at klæde sig på om morgenen, når man har lyst til bare ben, men vinden er for kold til at sætte dem fri. Derfor har jeg fundet nogle items, der både er praktiske, casual og cool.

Moves t-shirt til 250 kr. fra Kings & Queens
Saint Tropez nederdel til 399,95 kr. fra Companys

Kaskettens flabede fætter

Bøllehatten er et af de items, du enten hader eller elsker. Personligt er jeg vild med den. Den er praktisk, og så er det kaskettens flabede fætter. Og jeg kan godt lide at være lidt provokerende i min stil – så længe det er på en sød og kæk måde. Særligt hvis det regner, er bøllehatten uundværlig på en festival, og du kan jo aldrig vide dig sikker med det danske vejr.

Bøllehat til 299,95 kr. fra The Athlete’s Foot

Lag-på-lag

Jeg elsker lag-på-lag-looket. Sådan får jeg nemlig mulighed for at tage mine sommerkjoler på, selvom det er køligt. Derfor har jeg bukser med i tasken, som jeg kan tage under min kjole, når solen går ned. Og jeg har en sweatshirt med, så jeg ikke fryser, når temperaturen falder i løbet af aftenen.

Sweatshirt til 599,95 kr. fra Affäire
Daniel Silfen taske til 349,95 kr. fra Affäire
Saint Tropez nederdel til 399,95 fra Companys

Sneakers, sneakers, sneakers

Sneakers er nok det største musthave, når du skal på festival. Jeg vil faktisk vove den påstand, at det er det eneste fodtøj, der duer i det tilfælde. Udover at være praktiske og behagelige, så ser det også cool ud, når du kombinerer det feminine og sporty. Derfor kan du sagtens iføre dig sneakers til din kjole eller nederdel. Og tilføj et par fine glimmersokker, fordi glimmer altid er godt. Det giver et kontrastfyldt look, som jeg er helt pjattet med. Fx vil jeg tage sneakers på til en sød A-formet kjole eller nederdel.

Adidas Falcon sneakers til 799,95 kr. fra The Athlete’s Foot
ICHI guld glimmerstrømper til 39,95 kr. fra Companys

Sådan bliver du smart og praktisk påklædt til festival, udendørskoncert, grillaften og havefest. Tilbage er kun at sige: Nyd den sidste del af sommeren – med eller uden solskinsvejr.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.