Boghandlerne anbefaler: Disse bøger skal du læse til efteråret

Har du fået læst alle bøger, du havde på lager i sommerferien?
Vi spurgte Bog & idé og Arnold Busck om, hvilke bøger vi nu skal kaste os over. Vi har samlet deres anbefalinger til dig lige her.

Kniber det med at bevare læselysten efter ferien? Så læs vores blogindlæg: 5 tips: Sådan bevarer du læselysten – også efter ferien

En biografi om at udvikle sig som menneske

I Tværs over Atlanten tager Mads Vangsø os både med på hans rejse over Atlanterhavet, hvor han roede fra De Kanariske Øer til Caribien – og på hans egen personlige rejse som menneske. Vangsø fortæller om, hvordan han midt i livet pludselig opdagede, at han ønskede sig noget helt andet. Og om de mange store oplevelser rundt omkring i verden, som den erkendelse har givet ham.

Bog & idé om Tværs over Atlanten:
”Bogen er rigtig god til sensommerlæsning, fordi fortællingerne fra de eksotiske steder, Mads har besøgt, får os til at drømme os tilbage til sommeren. Og så tvinger den en til at tænke over sin egen selvopfattelse.”

Tværs over Atlanten af Mads Vangsø til 249,95 pris fra Bog & idé

En gribende historisk roman, der er svær at lægge fra sig

En smuk historisk roman om livet i et lille samfund i Sverige i 1800-tallet. Fortællingen sværmer om et par kirkeklokker, som blev skabt til minde om to tvillingesøstre, som var vokset sammen fra hofterne og ned. Efterhånden som årene går bliver historien om søstrene blot et sagn. Men klokkerne består, og de skal vise sig ikke bare at være et par helt almindelige kirkeklokker. En gribende fortælling, der både er rig på dramatik, sagn, overtro og kærlighed.

Bog & idé om Søsterklokkerne:
”Søsterklokkerne er en rigtig fordybelsesbog. Perfekt til en blæsende efterårsdag, hvor man rigtig kan hygge sig indenfor med et tæppe og en god kop kaffe. Lyden af blæsten er den perfekte ”statist” til, når man læser om lyden af klokkerne i bogen.”

Søsterklokkerne af Lars Mytting til 299,95 kr. fra Bog & idé

Velskrevet kærlighedsroman fyldt med hemmeligheder

Helenas hemmelighed er et rigtigt kærlighedsdrama. Vi følger Helena, der for første gang i 24 år rejser tilbage til Cypern – der hvor hun oplevede sin første forelskelse. Men denne gang har hun sin mand og søn med – sammen med den hemmelighed hun har båret på i 24 år.

Arnold Busck om Helenas hemmelighed:
”Feel good-roman, der har lidt af det hele: Romantik, drama og hemmeligheder. En dejlig hyggelig bog, man kan slappe af med.”

Helenas hemmelighed af Lucinda Riley til 199 kr. fra Arnold Busck

Debut-roman med masser af psykologisk spil

Vi bliver taget med tilbage til 1850’ernes London i denne stemningsfulde roman, der handler om den unge Iris, der drømmer om at slå igennem som kunstner. En dag tager hendes liv en skæbnesvanger drejning, da hun tilfældigt møder Silas, der samler på knogler og udstopper dyr. Iris glemmer hurtigt mødet med Silas. Men det gør Silas ikke.

Arnold Busck om Dukkeværkstedet:
”Meget fængende debut-roman med masser af psykologisk spil. Og den fantastisk stemningsfulde beskrivelse af 1850’ernes London gør kun fortællingen endnu mere imponerende. Sikke en debut!”

Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal, til 299,95 kr. fra Arnold Busck

Og så lidt til de små

Arnold Busck gav os også to anbefalinger til, hvad vi skal læse sammen med vores børn.

Sjov billedbog om bjørnen Boris (som voksne også kan smile af)

Bjørnen Boris kan ikke lide noget som helst. Eller nogen som helst. Kun æg, som han elsker at spise. Men en dag er der pludselig gæslinger i hans æg. Og de vil ikke stoppe med at følge efter ham. Det er bestemt ikke noget, der behager den sultne bjørn.

Arnold Busck om Da Boris fik gæslinger:
”Sjov og sød børnebilledbog om at være ansvarlig og sød. Og så alligevel ikke. Anbefales til børn fra 4 år.”

Da Boris fik gæslinger af Ryan T. Higgins til 149,95 kr. hos Arnold Busck

Anden (og den rapkæftede Ninja) er tilbage!

Fortsættelsen til den populære ungdoms-/børnebog Ternet Ninja af Anden. Igen følger vi den uheldige Aske og hans ternede ninja-ven. Denne gang går turen til Thailand, hvor de er kommet for at få retfærdighed til at ske fyldest, efter hvad Ternet Ninja blev udsat for i Bangkok i den første bog.

Arnold Busck om Ternet Ninja:
”Endnu en virkelig morsom bog af Anders Matthesen, som stadig er dejlig rapkæftet. Børnehumor på et højt plan, hvor de voksne bestemt også kan være med. Og har du ikke læst 1’eren, kan du jo starte med den og glæde dig over at have hele to Ninja-bøger til gode.”

Ternet Ninja af Anders Matthesen til 199,95 kr. fra Arnold Busck

Har du fået lyst til at læse? Find Bog & Idé i Grøn Gade og Arnold Busck i Gul gade.

Rigtig god læselyst.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.