Misundelsesværdig madpakke: It’s a wrap!
Misundelsesværdig madpakke: It’s a wrap!
Hvem siger, at madpakker er kedelige? Bevares: Hvis din består af fem flade med leverdreng, så forstår vi dig godt, og så trænger du garanteret til lidt nye idéer, right? Her er to: spinatbrød med skinkefyld og wraps med cæsarsalat. Haps – og velbekomme!
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/07/billede_1200x600px-2.jpg)
Wraps med cæsarsalat
Til 4 stk.
Det skal du bruge
- 4 bløde tortillapandekager
- 2 hjertesalathoveder
- 2 dl creme fraiche 18 %
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. Worcestershire sauce (kan undlades)
- ½ tsk. tabasco
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- 50 g revet parmesanost
- friskkværnet peber
- 100 g stegt, afkølet kylling i strimler eller tern (brug gerne en rest fra aftensmaden)
- ½ rødløg i strimler
Fremgangsmåde
- Pisk creme fraiche, mayonnaise, Worcestershire sauce, tabasco, hvidløg, citronsaft, parmesanost og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Del hjertesalaten i blade, og riv dem i grove stykker.
- Kom salatbladene i en skål, og vend dem med 4-6 spsk. dressing.
- Kom kyllingestrimler og rødløg i skålen, og bland det hele let sammen.
- Smør tortillaen med 1 spsk. dressing.
- Læg en håndfuld salat/kyllingefyld på, og fold tortillaen omkring fyldet. Pak ind i madpapir.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/07/billede_1200x600px-3.jpg)
Spinatbrød med skinkefyld
Til 12 stk.
Det skal du bruge til spinatbrød
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 2 dl neutral yoghurt
- 100 g frossen spinat (tøet op inden brug)
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 100 g rugmel
- Ca. 500 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt yoghurt, spinat, olie, sukker, salt og rugmel.
- Kom hvedemelet i lidt ad gangen, mens dejen æltes i tre minutter ved medium hastighed på en røremaskine eller seks minutter i hånden. Dejen skal være let klistret, men smidig.
- Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1,5 time.
- Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og del den i 12 stykker. Form til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dæk bollerne til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med vand.
- Bag bollerne ved 225 grader (alm. ovn) i 14-16 minutter, til de er gennembagte.
- Tag bollerne ud, og lad dem afkøle på en bagerist.
Det skal du bruge til skinesalat
- 200 g kogt, røget skinke i tern
- ½ finthakket løg
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. finthakket purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.
Det skal du bruge til serveringen
- 1 spinatbolle
- 2-3 blade hjertesalat
- 1 skoleagurk
- 3-4 spsk. skinkesalat
Fremgangsmåde
- Skræl tynde strimler af skoleagurken.
- Del spinatbollen, fyld den med salat og skinkesalat, og top med agurkestrimler.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/08/301772_burrito_hummus_1100x555px_v3-1024x517.jpg)
På jagt efter endnu flere lækkerier til madpakken? Prøv også vores opskrift på burritos med kylling og avocado eller vores opskrift på grøn hummus.
Vi tager forbehold for skrivefejl.