Misundelsesværdig madpakke: It’s a wrap!

Misundelsesværdig madpakke: It’s a wrap!

Hvem siger, at madpakker er kedelige? Bevares: Hvis din består af fem flade med leverdreng, så forstår vi dig godt, og så trænger du garanteret til lidt nye idéer, right? Her er to: spinatbrød med skinkefyld og wraps med cæsarsalat. Haps – og velbekomme!

Wraps med cæsarsalat

Til 4 stk.

Det skal du bruge

  • 4 bløde tortillapandekager
  • 2 hjertesalathoveder
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. Worcestershire sauce (kan undlades)
  • ½ tsk. tabasco
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 50 g revet parmesanost
  • friskkværnet peber
  • 100 g stegt, afkølet kylling i strimler eller tern (brug gerne en rest fra aftensmaden)
  • ½ rødløg i strimler

Fremgangsmåde

  • Pisk creme fraiche, mayonnaise, Worcestershire sauce, tabasco, hvidløg, citronsaft, parmesanost og peber sammen til en dressing. Smag til.
  • Del hjertesalaten i blade, og riv dem i grove stykker.
  • Kom salatbladene i en skål, og vend dem med 4-6 spsk. dressing.
  • Kom kyllingestrimler og rødløg i skålen, og bland det hele let sammen.
  • Smør tortillaen med 1 spsk. dressing.
  • Læg en håndfuld salat/kyllingefyld på, og fold tortillaen omkring fyldet. Pak ind i madpapir.

Spinatbrød med skinkefyld

Til 12 stk.

Det skal du bruge til spinatbrød

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 100 g frossen spinat (tøet op inden brug)
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 100 g rugmel
  • Ca. 500 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt yoghurt, spinat, olie, sukker, salt og rugmel.
  • Kom hvedemelet i lidt ad gangen, mens dejen æltes i tre minutter ved medium hastighed på en røremaskine eller seks minutter i hånden. Dejen skal være let klistret, men smidig.
  • Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1,5 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og del den i 12 stykker. Form til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk bollerne til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med vand.
  • Bag bollerne ved 225 grader (alm. ovn) i 14-16 minutter, til de er gennembagte.
  • Tag bollerne ud, og lad dem afkøle på en bagerist.

Det skal du bruge til skinesalat

  • 200 g kogt, røget skinke i tern
  • ½ finthakket løg
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.

Det skal du bruge til serveringen

  • 1 spinatbolle
  • 2-3 blade hjertesalat
  • 1 skoleagurk
  • 3-4 spsk. skinkesalat

Fremgangsmåde

  • Skræl tynde strimler af skoleagurken.
  • Del spinatbollen, fyld den med salat og skinkesalat, og top med agurkestrimler.

På jagt efter endnu flere lækkerier til madpakken? Prøv også vores opskrift på burritos med kylling og avocado eller vores opskrift på grøn hummus.

Vi tager forbehold for skrivefejl.