Opskrift: Spis sliders til morgenmad

Spis sliders til morgenmad

Burger til morgenmad. Det lyder lidt forbudt. Men det behøver det ikke være. Og den her kræver ikke engang, at du har besøg af tømmermænd. Til gengæld er det en festlig og anderledes måde at servere brunch på, hvis du får gæster på besøg. For hvem siger brunch skal serveres på en buffet, når den kan klappes sammen i en burger? Prøv vores opskrift på sliders med æg og bacon her: 

Det skal du bruge til briocheboller:
Antal: 16 stk.
  • 2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 2 spsk. lunkent vand
  • 2 æg
  • 30 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Det skal du bruge til fyldet i dine sliders:
  • 12 baconskiver
  • 2 spsk. olie
  • 12 æg
  • ½ dl mælk
  • Salt/peber efter smag
  • 12 briocheboller
  • 4 spsk. smør
  • 3 spsk. finthakket purløg
  • Sådan gør du:

    Kom mælk og smør i en lille gryde, og varm det op, til smørret er smeltet, og mælken er lun. Tag det af varmen, og lad det afkøle lidt. Opløs gæren i vandet. Kom det smeltede smør og mælke/gær-blandingen i. Pisk æg, salt og sukker sammen i en anden skål. Rør det i dejen. Kom hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for tør, den skal være let klistret og blank.

    Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve ca. 1,5-2 timer. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker, og form dem til boller. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og kom bollerne i. Placer dem, så de kan hæve op af hinanden. Dæk formen til, og lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter, så de hænger sammen. Pensl med sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle lidt på en bagerist, inden du brækker dem fra hinanden.

    Sådan tilbereder du det:

    Steg baconskiverne sprøde på en pande, og kom dem på fedtsugende papir. Slå alle æggene ud i en skål. Tilsæt mælk, salt og peber – og pisk det godt sammen. Varm olie op på en pande. Kom æggemassen på, og skru ned til jævn/svag varme. Brug en spartel til at røre i cirkler i æggemassen, indtil æggene begynder at tykne, og de klumper let. Det tager ca. to minutter. Rør let i æggene i yderligere to minutter, til æggene er bløde, men har sat sig. Tag herefter panden af varmen, og krydr med salt og peber. Lun briochebollerne i ovnen (medmindre du næsten lige har taget dem ud af ovnen). Skær bollerne over, og smør top og bund med smør. Kom røræg på bunden, og læg derefter en skive bacon på. Drys med frisk purløg. Server straks.

    Tip: Hvis du kan li’ din brunchburger cheesy – og det gætter vi på, at du godt kan, så læg en skive ost under røræggene.

    Velbekomme!

    Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.