Nytårshapser: Bagte brødskeer med krebsedip

Nytårshapser: Bagte brødskeer med krebsedip

Her er et bud på en perfekt lille hapser til nytårstalen – en sprød start på årets sidste aften. Og ja, du kan spise skeen. Nyd den med et glas kølige bobler. Skål!

Det skal du bruge
  • 1 rulle færdigkøbt pizzadej eller pølsehornsdej
  • 100 g krebsehaler
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. paprika
  • 6 spsk. friskhakket dild (+ dild til top)
  • Salt/peber
  • Brødskeer med krebsedip

    Antal: 10 stk. Bagetid: 8 min. Tid: 20 min.

    Sådan gør du 

    Læg 10 spiseskeer, som kan gå i ovnen på en bageplade med papir. Skær 10 cm ske-figurer ud af dejen og læg forsigtigt dejskeen i spiseskeen, så den vil få formen af den. Bag skeerne ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 6-8 minutter, til de er bagte og gyldne.

    Tag bagepladen ud af ovnen, og lad brødskeerne afkøle 5 minutter i spiseskeerne inden, de forsigtigt vippes ud. Lad brødskeerne afkøle helt på en bagerist.

    Skyl krebsehalerne, og afdryp dem godt. Rør mayonnaise, cremefraiche, citronsaft, paprika og dild sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Kom krebsehalerne i dressingen, og vend det hele godt rundt.

    Fordel 1 tsk. krebsedip på en bagt brødske, og top med frisk dild.

    Server straks.

    Note: Brødskeer og krebsedip kan laves på forhånd, så de blot skal samles inden servering.

    Prøv også vores kongelige nytårshapser, der passer godt til krebsehalerne her