Få opskriften på en kongelig nytårshapser
25. december 2021Jul,Opskrifter
Få opskriften på en kongelig nytårshapser
Hvad skal du nyde til dronningens nytårstale, der matcher boblerne i glasset? Intet mindre end en kongelig nytårshapser, selvfølgelig. De fine små, hjemmelavede parmesankurve er fyldt med en lækker kyllingesalat, der får mundvandet til at løbe.
Parmesankurve med kyllingesalat
Parmesankurve
Antal: 10 stk. Tid: 20 minutter
Du skal bruge:
- 200 g friskrevet parmesan
Sådan gør du:
Fordel 2 spsk. revet parmesan i en lille cirkel på en bageplade med bagepapir. Der kan være cirka 5 på en almindelig bageplade. Kom bagepladen i ovnen, og bag ved 175 grader varmluft i 5 minutter, til parmesanosten er smeltet, bobler og begynder at blive gylden.
Tag pladen ud, og vent 10 sekunder. Løft forsigtigt med en spartel den smeltede parmesan-cirkel op, og læg den på et omvendt shotglas. Pres parmesan lidt ned, så der formes en kurv. Gør det samme med de resterende parmesan-cirkler. Det skal gå relativ hurtigt, så osten ikke når at blive hård. Fortsæt med resten af den revne parmesan, til du har 10 kurve.
Lad parmesankurvene afkøle i 10 minutter på glassene. Vip dem forsigtigt af, og lad dem afkøle helt på en rist.
Opbevar kurvene i en lufttæt beholder, til de skal bruges.
Kyllingesalat med artiskokker
Tid: 10 minutter
Du skal bruge:
- 6 spsk. mayonnaise
- 1,5 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk. citronsaft
- Salt/peber
- 250 g kogt hønsekød i tern
- 250 g grillede artiskokker, grofthakket
- 1 æble i tern
- ½ dl friskhakket persille
Sådan gør du:
Kom mayonnaise i en skål, og tilsæt cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Rør det godt sammen. Kom hønsekød, artiskokker, æbletern og persille i dressingen, og rør det hele godt sammen.
Smag til.
Kyllingesalaten kan stå i køleskabet, til den skal bruges.
Når hapseren skal anrettes
Fordel 2 spsk. kyllingesalat i hver parmesankurv, og top med et par blade frisk rucola. Server straks.
Tilbage er kun at sige skål og godt nytår! Vi glæder os til at se dig i Rosengårdcentret i det nye år.