Hvordan skal du fejre nytår i år?

Hvordan skal du fejre nytår i år?

Når kalenderen slår 31. december, og årets sidste aften skydes i gang, er det ofte med lidt mere glitter, ekstra gas på gourmetgryderne og lidt flere forventninger end normalt. Selvom omstændighederne i år er lidt anderledes, er der al mulig grund til at skrue festen op på 11 – faktisk måske mere grund end nogensinde før. Vi giver dig her vores tips til årets nytårsfest – og dagen derpå.

Det lille selskab

Består jeres aften af nogle få, kan I passende starte hyggen i køkkenet. Det er mere overskueligt at lave mad til færre mennesker, men det er nu engang hyggeligere (og mindre stressende) ikke at skulle klare det hele selv. I kan fx vælge modellen, hvor værten står for hovedret og dessert, og gæsterne har forret, snacks og kransekage med.

Skal I se Hendes Majestæt Dronningens nytårstale, kan det være en fordel at mødes lidt før, så I har god tid til at pakke ud og anrette snacks og velkomstdrinks. Under talen kan det være sjovt at lave nogle små kort med bud på, hvad der bliver sagt i løbet af talen, som alle kan krydse af undervejs. Den, der har flest rigtige krydser, har vundet.

Det store selskab

Når I er lidt flere, er det ikke mindre vigtigt at få uddelegeret madopgaverne. Det kan blive lidt uoverskueligt at stå i køkkenet allesammen, så foreslå eventuelt, at alle tager en ret med hver, eller lav et køkkenhold og et oprydningshold. Alternativt kan I bestille maden udefra. Under middagen giver det et sjovt og lidt højtideligt præg, hvis der holdes en tale eller to undervejs – og så er dans mellem retterne et sikkert hit, så I ikke synker alt for mætte ned i stolene.

Sjove hatte er naturligvis et must og allersjovest, hvis alle er med på den. En sjov idé er også at lave en fordeling af roller, som hver især skal udfylde i løbet af aftenen. Det giver en god fællesskabsfølelse, især hvis der er opbakning fra hele selskabet. I kan fx lave ”Ministerfordeling”, hvor det på hver plads er angivet, hvad man er minister for: skåleminister, musikminister, drinksminister, bordbombeminister osv. Mulighederne er uendelige, og I ved sikkert lige præcis, hvem der vil egne sig til hvad i jeres selskab.

En flad og fabelagtig første januar

Hvis du har overskud til andet end at ligge på sofaen efter nytårsfesten, så har vi hørt, at frisk luft og gode gerninger skulle hjælpe. Og hvis du alligevel skal luftes, så snup en tom pose med til at samle skrald på vejen. Hvis du er rigtig god, smutter du også lige forbi festens værter og giver en hånd med oprydningen.

Vil du være sikker på at klare sig igennem den første dag på året, har vi listet en række ting, som utvivlsomt vil give dig det bedre.

1. De tre S’er – salt, sjaskvådt vand og søvn. Og nåh ja, så det fjerde: skihop i fjerneren er selvfølgelig også et must.

2. Cola. Trods alle mulige gode intentioner om at starte året sundt, er der altså noget, vi ikke kan gå på kompromis med dagen derpå – en iskold cola, MED sukker.

3. Bland selv-slik. Hvis du ikke ved det, så vil vi lige minde dig om, at de kalorier, man spiser 1. januar ikke tæller – så du kan rolig sætte kalorietælleren på pause, og tage en tur ned i din lokale slikbutik.

Årets første måltid

Det behøver ikke være lige så fancy som årets sidste. Så med mindre du var den heldige vinder af at være vært for festen og dermed også har lækre rester fra middagen, så er der ikke nogen regel om, at du selv skal lave mad dagen efter. Der er i virkeligheden ikke så meget at diskutere. Burger og fritter. Og så behøver den ikke være så meget længere.

Og skulle du alligevel være i humør til lidt andet end en burger? Så er der kun én vej at gå: Pizza. Og den har vi selvfølgelig en opskrift på.

Vi tager forbehold for skrivefejl.