Prøv søndagspizzaen på en helt ny måde
18. november 2020Liv & Stil,Opskrifter
Kørt død i nr. 16? Prøv søndagspizzaen på en helt ny måde
Spaghetti kødsovs, lasagne, pizza, rester, repeat. Er det en madplan, du kender? Så er du sikkert også ret træt af den. Meeen, der er jo en grund til, at retterne er blevet hverdagsklassikere. De er nemlig hurtige, nemme, billige og ualmindeligt lækre, hvis man laver dem ordentligt. Her får du pizza på 4 nye, overraskende og absurd lækre måder, du (nok) ikke har prøvet før. It’s amore!

Grunddej til pizza
Til 4 stk.
Det skal du bruge til pizzadej
- 15 g gær
- 4 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- Ca. 800 g pizzamel
- 1 dl durummel til udrulning
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olivenolie.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, mens dejen æltes. Ælt dejen i ca. 8-10 minutter, til den er glat og smidig.
- Kom dejen tilbage i skålen, og lad den hæve tildækket i 3 timer.
- Kom en bageplade eller en bagesten i ovnen, og skru op til den maksimale temperatur.
- Lad ovnen varme igennem i ca. 10 minutter, efter den har nået den maksimale temperatur.
- Del dejen i 4 stykker. Lad dem hvile 5 minutter, inden du begynder at rulle dem ud.
- Rul hvert dejstykke helt tyndt ud på et bord drysset med durummel.
- Flyt pizzabundene over på hvert sit stykke bagepapir, drysset med lidt mel.
- Prik hver bund med en gaffel, og kom fyld på.
- Bag en pizza ad gangen ved 275 grader (alm. ovn) i ca. 5-7 minutter, indtil til den er sprød og gennembagt.
Note: Brug 5 g gær, kom dejen i køleskabet, og lad den hæve natten over. Lad den hvile 30 minutter på køkkenbordet, før den rulles ud.
Pizza med kartofler og gravad laks
Det skal du bruge
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g revet ost
- 2 kartofler
- 1⁄2 tsk. groft salt
- 2 tsk. tørret oregano
- 80 g gravad laks
- 1⁄2 løg i tynde skiver
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Pensl pizzabundene med olivenolie, og fordel revet ost udover.
- Snit kartoffelskiver helt fine på et mandolinjern.
- Fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag på pizzabunden. Drys med groft salt og oregano.
- Bag pizzaen efter anvisning ved grundopskriften.
- Fordel gravad laks, løg og frisk basilikum på den bagte pizza inden servering. Dryp med olivenolie.
Pizza med pesto og masser af tomater
Det skal du bruge
- 4 spsk. grøn pesto
- 2 tsk. tørret oregano
- 50 g revet ost
- 300 g små tomater, gerne i flere farver
- 1⁄2 tsk. groft salt
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Fordel grøn pesto og revet ost på pizzabunden. Drys med oregano.
- Bag pizzaen efter anvisning ved grundopskriften.
- Halver tomater, og fordel dem på den bagte pizzabund inden servering. Drys med groft salt og frisk basilikum.
Pizza med pepperoni og peberfrugt
Det skal du bruge
- 4 spsk. pizzasauce
- 50 g revet ost
- 5-6 skiver pepperoni
- 1 peberfrugt, skåret i strimler
- 1 kugle frisk mozzarella
- 1 tsk. tørret oregano
- 1⁄4 tsk. chiliflager
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Fordel pizzasauce og revet ost på pizzabunden. Læg pepperoniskiver og strimler af peberfrugt i et jævnt lag.
- Bræk grove stykker af mozzarellakuglen, og fordel dem ud over pizzaen. Drys med oregano og chiliflager.
- Bag pizzaen efter anvisning ved grundopskriften.
- Kom frisk basilikum på inden servering.
Pizza med parmaskinke, æg og friske ærter
Det skal du bruge
- 4 spsk. pizzasauce
- 50 g revet ost
- 4-5 skiver parmaskinke
- 2 æg
- Friskkværnet peber
- 1 dl friskbælgede ærter
- 1 dl ærteskud
Fremgangsmåde
- Fordel pizzasauce og revet ost på pizzabunden.
- Læg skiver af parmaskinke på bunden.
- Slå de to æg ud på pizzaen, som var de et spejlæg, der skal steges på panden.
- Krydr med friskkværnet peber.
- Bag pizzaen efter anvisning ved grundopskriften.
- Fordel friske ærter og ærteskud på toppen af pizzaen inden servering.
Værsgo – og rigtig god pizzafest! Er der rester tilbage, så husk, at kold pizza også gør sig fortrinligt i madpakken dagen efter. Er hele bordet ryddet? Så find inspiration til lækre madpakker lige her.
Vi tager forbehold for skrivefejl.