Fra grill til gourmet: Lækre grillspyd med knasende sprødt tilbehør

Fra grill til gourmet: Lækre grillspyd med knasende sprødt tilbehør

Smagen af gode råvarer kombineret med lidt røg kan altså noget. Også når det kommer til mad direkte fra grillen. Opgradér din grillmenu med laks på spyd med lækre grøntsager serveret med en frisk agurkesalat med et tvist af lime. Vi lover dig, at det er et restaurantbesøg værdigt.

Grillspyd med laks og squash

Til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 400 g laks
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 lime
  • Salt og peber
  • 1 squash

Fremgangsmåde

  • Skær laksen i 2 x 2 cm tern.
  • Bland olivenolie, lime, salt og peber sammen til en dressing.
  • Bland laksen med dressingen og lad den trække min. 2 timer i køleskabet.
  • Skræl tynde skiver af squash med en tyndskræller eller på et mandolinjern.
  • Kom laks og foldede squashbånd skiftevis på grillspyd.
  • Grill laksespyddene ca. 2 minutter på hver side.

Agurkesalat med limedressing

Til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 2 agurker
  • 1 rødløg
  • 1 dl friskhakket persille
  • 1 dl kikærter
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 lime
  • 1⁄2 tsk. sukker
  • 1⁄2 tsk. chiliflager
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Snit tynde skiver agurk og rødløg.
  • Bland med friskhakket persille og kikærter.
  • Pisk olivenolie, lime, sukker, chiliflager sammen og smag til med salt og peber.
  • Bland dressingen med agurkesalaten.

Server laksespyddene med agurkesalat og et godt stykke brød. Dine gæster vil elske dig for det.

Du kan også prøve vores grillspyd med marineret oksekød – grillmesterens favorit.

Vi tager forbehold for skrivefejl.