Skift anden ud med kalkun, og hold amerikansk jul
18. november 2020DIY,Opskrifter,Jul
Skift anden ud med kalkun, og hold amerikansk jul
Amerikanerne er mestre i overdådige måltider – julemiddagen er ingen undtagelse. På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/11/blog_1200x600-6.jpg)
Stuffing
15 minutter
Det skal du bruge – til stuffing
- 2 spsk. olie
- 200 g champignoner
- 3 stilke bladselleri
- 1 æble
- 50 g grofthakkede valnødder
- 2 spsk. friskhakket salvie
- 2 spsk. friskhakket persille
- 8 skiver lyst toastbrød
- 2 æg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær champignoner, bladselleri og æble i 1 cm tern.
- Varm olie op på en pande, og svits champignoner, bladselleri og æble i 2-3 minutter under omrøring.
- Skru ned til jævn varme, og tilsæt valnødder, salvie og persille. Steg det med i 5 minutter.
- Hæld fyldet fra panden over i en stor skål.
- Skær skorpen af toastbrødet, og skær det herefter i grove tern.
- Kom toastbrødet over i skålen med fyldet.
- Tilsæt æggene, salt og peber, og vend fyldet godt sammen.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/11/blog_1200x600-5.jpg)
Kalkun
5 timer
Det skal du bruge – til kalkunen
- 1 kalkun
- 25 g blødt smør
- Salt/peber
- 8 dl hønsefond
Fremgangsmåde
- Tag kalkunen ud af køleskabet 1 time inden, den skal i ovnen.
- Dup kalkunen tør med køkkenrulle.
- Fyld den med stuffing, og luk til med kødnåle, så det ikke falder ud.
- Gnid skindet med det bløde smør, og krydr med salt og peber.
- Bind eventuelt benene sammen med en kødsnor, hvis de falder meget ud til siden.
- Fyld hønsefond i en stor bradepande med en rist, og læg kalkunen på risten.
- Kom bradepande og kalkun i ovnen, og steg ved 160 grader i ca. 3-4 timer afhængig af størrelsen – ca. 20 minutter pr. 500 g. Kalkunen skal have en færdig
- kernetemperatur på ca. 70 grader.
- Dryp hver halve time kalkunen med stegeskyen. Bliver skindet for mørkt undervejs, så læg et stykke stanniol over brystet.
- Tag kalkunen ud, og lad den hvile i 10 minutter inden servering.
TIP: Lav eventuelt en sauce af stegeskyen i bradepanden.
Tilbehør
- Stegte kartofler
- Tranebærsauce
- Kartoffelmos af søde kartofler
- Bagte rosenkål og græskar med pekannødder
- Biscuits
Har du brug for et par gode idéer til tilbehøret, så tjek vores opskrift på bagte rosenkål og græskar med pekannødder.
Vi tager forbehold for skrivefejl.