Rosenkål à la jul

Rosenkål à la jul

Rosenkål har hos mange et dårligt ry – dog uden at have gjort sig fortjent til det. For de små kålhoveder smager fantastisk. Især sammen med græskar og pekannødder. Denne velsmagende ret kan stå for sig selv, eller agere sidemand til en større hovedret.

Bagte rosenkål og græskar med pekannødder

Til 6 personer
Tid: 40 minutter

Det skal du bruge

  • 500 g friske rosenkål
  • 1⁄2 hokkaidogræskar
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • 1⁄2 tsk. chiliflager
  • 1⁄2 tsk. stødt kanel
  • Salt og peber
  • 50 g pekannødder

Fremgangsmåde

  • Fjern de yderste blade af rosenkålene, og skær dem i halve.
  • Skær skrællen af græskarret, fjern kerner, og skær det i grove tern.
  • Fordel rosenkål og græskar i en bradepande.
  • Tilsæt olie, honning, chiliflager, kanel, salt og peber til bradepanden, og vend det hele godt
  • sammen.
  • Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid – tilsæt pekannødderne i de sidste 5 minutter.

Tip: Kan laves på forhånd og så varmes 3-4 minutter på en pande inden servering.

Har du brug for inspiration til flere vegetariske retter, så tag et kig på vores opskrift på bagte gulerødder, løg og fennikel.

Vi tager forbehold for skrivefejl.