Intet julebord uden hjemmelavet rødkål
18. november 2020DIY,Jul,Opskrifter
Intet julebord uden hjemmelavet rødkål

Rødkål: en af julens helt store klassikere. Mange køber sig fra det, men det er faktisk super nemt at lave selv. Og så smager det da også bare dét bedre, ik’? Så værsgo: Her er opskriften på juleandens og medisterens højre hånd.
Rødkål med appelsin og julekrydderier
Tid: 1 time
Det skal du bruge
- 1 rødkål (ca. 750 g)
- 2 spsk. smør (eller andefedt)
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1,5 dl koncentreret ribssaft
- 2 tsk. friskrevet appelsinskal
- 1 laurbærblad
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
- 3 spsk. sukker
- Salt/peber
Fremgangsmåde
- Skær rødkålen i kvarte, og skær stokken i midten væk. Snit derefter rødkålen i tynde strimler.
- Smelt smør i en stor gryde, tilsæt rødkål, og steg det ved middel varme. Det skal ikke brune, blot falde lidt sammen.
- Tilsæt æbleeddike og appelsinsaft, skru op for varmen, og lad rødkålen koge i 2 minutter.
- Tilsæt ribssaft, appelsinskal, laurbærblad, kanelstang, stjerneanis, sukker, salt og peber.
- Skru ned til svag varme, og lad rødkålen simre under låg i ca. 45 minutter.
- Smag kålen til med æbleeddike eller sukker afhængigt af, hvor syrlig/sød, du kan lide den.
- Fjern kanelstang, laurbærblad og stjerneanis inden servering.
Flere juleopskrifter, siger du? Prøv at tjekke den her fynske julebrunner ud .
Vi tager forbehold for skrivefejl.