Intet julebord uden hjemmelavet rødkål

Intet julebord uden hjemmelavet rødkål

Rødkål: en af julens helt store klassikere. Mange køber sig fra det, men det er faktisk super nemt at lave selv. Og så smager det da også bare dét bedre, ik’? Så værsgo: Her er opskriften på juleandens og medisterens højre hånd.

Rødkål med appelsin og julekrydderier

Tid: 1 time

Det skal du bruge

  • 1 rødkål (ca. 750 g)
  • 2 spsk. smør (eller andefedt)
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1,5 dl koncentreret ribssaft
  • 2 tsk. friskrevet appelsinskal
  • 1 laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 3 spsk. sukker
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Skær rødkålen i kvarte, og skær stokken i midten væk. Snit derefter rødkålen i tynde strimler.
  • Smelt smør i en stor gryde, tilsæt rødkål, og steg det ved middel varme. Det skal ikke brune, blot falde lidt sammen.
  • Tilsæt æbleeddike og appelsinsaft, skru op for varmen, og lad rødkålen koge i 2 minutter.
  • Tilsæt ribssaft, appelsinskal, laurbærblad, kanelstang, stjerneanis, sukker, salt og peber.
  • Skru ned til svag varme, og lad rødkålen simre under låg i ca. 45 minutter.
  • Smag kålen til med æbleeddike eller sukker afhængigt af, hvor syrlig/sød, du kan lide den.
  • Fjern kanelstang, laurbærblad og stjerneanis inden servering.

Flere juleopskrifter, siger du? Prøv at tjekke den her fynske julebrunner ud .

Vi tager forbehold for skrivefejl.