En fortolkning af den fynske favorit: Julebrunner med marcipan og kirsebær
19. november 2019DIY,Liv & Stil,Jul,Delikatesser,Opskrifter
En fortolkning af den fynske favorit: Julebrunner med marcipan og kirsebær

Ja, du læste rigtigt nok. Men må man virkelig godt pille ved opskriften på Fyns nationalspise? Det er jo kun jul én gang om året. Så her kommer den. Opskriften på fristende fynsk julebrunner med dejen, som du kender den, med et lille twist. Og en dejligt snasket juleremonce.
Dej – det skal du bruge
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g havsalt
900 g hvedemel
2 tsk. kardemomme
70 g blødt smør
En stor bradepande eller cocotte
Lidt smeltet smør til formen
Dej – sådan gør du
Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i vandet.
Rør æggene i, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og hvedemel.
Ælt det hele sammen.
Tilsæt smørret, og ælt dejen til den er glat og smidig. Hvis du bruger en røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i en ovnbradepande.
Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt smeltet smør. Alternativt kan dejen lægges i en stor smurt cocotte, men så skal du påregne lidt længere bagetid ved lidt lavere temperatur (185 grader i ca. 25-30 minutter).
Tryk med fingrene, så der kommer små fordybninger over hele dejen.

Remonce – det skal du bruge
150 g marcipan
250 g brun farin
250 g blødt smør
½ dl sirup
25 g kanel
100 g syltede kirsebær
Remonce – sådan gør du
Rør tempereret marcipan og brun farin sammen, til der ikke er nogen klumper.
Rør det bløde smør i massen, og tilsæt sirup og kanel.
Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst lidt brun farin ud over remoncen.
Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet i ca. en time, til den næsten når op til bradepandens kant.
Bag brunsvigeren ved 200 grader i cirka 18-20 minutter.
Pynt med kirsebær, mens brunsvigeren er lun.
Har julestemningen endnu ikke indfundet sig? Bag en snasket julebrunner, og du nynner julesange fra nu af og til juleaften. Og nu hvor du er i køkkenet, kan du jo også lige tjekke vores ambassadør Marlenes opskrift på hjemmelavet snaps.