DIY-guide: Sådan giver barberskum dig flotte påskeæg

DIY-guide: Sådan giver barberskum dig flotte påskeæg

Du har måske prøvet at puste dine æg til påske – men har du nogensinde prøvet at dyppe dem i barberskum og frugtfarve bagefter? Vi siger ikke, at resultatet er imponerende. Men det er det faktisk lidt!

En påskeklassiker med et twist

I Danmark er vi ellevilde med påskeæg af alle slags, og vi spiser og pynter æg til den helt store guldmedalje. De fineste æg er dog dem, du pynter selv – og ved hjælp af blot barberskum og frugtfarve kan du give den klassiske påskeaktivitet et twist og gøre æggene lidt ekstra dekorative. Metoden er super enkel, og selv de helt små børn kan være med. Æggene kan både bruges som pynt på påskebordet, men kan også hænges op og være med til at gøre stuen lidt ekstra farverig.

Det skal du bruge

Æg 27,95 kr. fra føtex
Frugtfarve pr. stk 18,95 kr. fra føtex
Barberskum 8,95 kr. fra føtex

Sådan gør du

1. Pust de æg, som du skal bruge. Før du puster æggene, skal du huske at spritte dem af – eller alternativt skolde dem under kogende vand.
TIP: Ønsker du ikke selv at puste dem, kan du også købe dem, hvor de allerede er pustede.

2. Find et fad (eller lignende), og sprøjt et godt lag barberskum ud på det. Glat det herefter ud med en ske, så det bliver jævnt fordelt.

3. Dryp forskellige frugtfarver ud på barberskummet. Spred gerne dråberne lidt tilfældigt ud, da dette giver nogle flotte mønstre. Dette kan gøres med et grillspyd, en tændstik eller lignende.

4. Tril æggende i barberskummet, og lad dem trække farve til sig i cirka én time.

5. Tør æggene rene for barberskum – og tadaaa: så har du flotteste påskeæg klar til at pynte derhjemme!

Vil du (også) se, hvordan det skal gøres? Så se vores videoguide på vores Instagram.

Vil du have mere sjov DIY inspiration som dette? Så prøv dig evt. frem med at lave kreative muleposer til børn og voksne.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.