Lav kreative muleposer til børn og voksne

Er du også træt af plastikposer? Så viser vi her, hvordan du nemt (og billigt!) kan lave sjove og personlige muleposer, som kan bruges til lidt af hvert!

Gør shoppingen lidt grønnere

Det er på alles læber for tiden: den bæredygtige livsstil. Og heldigvis kan man med små tiltag være med til at gøre en forskel – fx ved at få en sjov dag ud af at kombinere kreativitet og familiehygge med at lave en personlig mulepose, der kan sprede smil og glæde, og samtidig fungere som indkøbsnet, taske til computer eller til transport af legetøj og skiftetøj til ungerne!

Materialerne til muleposerne er primært shoppet i Søstrene Grene, hvor du finder alt lige fra pensler og tekstilmaling til andre finurlige redskaber, der kan give muleposen et smukt, kreativt og sjovt udtryk. Selve muleposerne er købt i Panduro Hobby, der også har et stort udvalg af maling, tusser og andre sjove redskaber.

Lav din egen mulepose

Vi viser her inspiration til, hvordan du nemt og hurtigt kan lave et personligt indkøbsnet til dig selv samt en sød mulepose, der fx kan bruges til at transportere legetøj og skiftetøj, når børnene skal på besøg hos familien.

Mulepose af bomuld købt hos Panduro Hobby til 39,95 kr. pr. pose
Lille pensel købt i Søstrene Grene til 6,98 kr.
Stor pensel købt i Søstrene Grene til 8,84 kr.
Skumpensel købt i Søstrene Grene til 3,68 kr.
Tekstilmaling købt i Søstrene Grene til 31,90 kr. pr. stk.

Sådan gør du

1. Først og fremmest skal du lægge en plan for, hvordan dit indkøbsnet skal se ud. Man kan finde rigtig mange fine og kreative løsninger på nettet, der kan give en del inspiration.
2. Start med at tage din mulepose og læg et stykke plastik (man kan også bruge karton) mellem de to stofsider, så malingen ikke går igennem.
3. Mal derefter det ønskede motiv på muleposen. På indkøbsnettet har vi valgt en simpel (og meget traditionel) metode til at skabe de ovale former med den rosafarvede maling. Vi brugte halverede kartofler, som efterfølgende blev dyppet i den fine maling, og derfor fungerede som en form for stempel. Ballonerne på muleposen blev malet i frihånd, og de små cirkler blev lavet med en skumpensel fra Søstrene Grene.
4. Efter at have malet de ønskede motiver blandede vi en smule guld-glimmer, som normalt bruges til bagning, i resterne af malingen. Derefter blev den påført med en pensel på de ønskede områder for at skabe en fin og feminin detalje på muleposerne.
5. Muleposerne skal gerne tørre i 12 timer. Malingen tørrer hurtigere, men det er altid en god idé at lade dem gennemtørre.
6. Vupti: To personlige, fine og sjove muleposer, der kan bruges igen og igen til forskellige og praktiske gøremål.

Vil du have mere sød DIY inspiration? Så klik videre til Sarahs festlige negle.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.