Go green: Auberginen som hovedret eller vegetarisk sidekick

Go green: Auberginen som hovedret eller vegetarisk sidekick

De fleste kender sikkert auberginen som den lidt underspillede ingrediens i moussaka, men den smukke, lilla grøntsag kan sagtens spille en mere markant hovedrolle i køkkenet. Prøv vores bud på bagte auberginer, enten som hovedret eller som tilbehør på middagsbordet. Mums, siger vi bare!

Bagte auberginer med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing

Til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 4 auberginer
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 75 g belugalinser
  • 75 g quinoa
  • 1 dl friskhakket persille
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1⁄2 tsk. chiliflager
  • 1 dl neutral yoghurt
  • Revet skal af 1⁄2 citron
  • 4 spsk. ristede pinjekerner
  • Frisk persille

Fremgangsmåde

  • Halver auberginerne og lav et snit på kryds og tværs i kødet – pas på med ikke at skære gennem skrællen.
  • Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
  • Læg auberginerne på en bageplade og bag dem ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter, til de er helt møre.
  • Bland linser, quinoa, persille, citronsaft, olivenolie og chiliflager sammen. Krydr med salt og peber.
  • Bland yoghurt med revet citronskal og krydr med salt og peber.
  • Top de bagte auberginer med linsefyld, yoghurtdressing, pinjekerner og friskhakket persille.

Lyst til mere grønt? Prøv vores opskrift på grønne smoothies med masser af smag her.

Vi tager forbehold for skrivefejl.