5 tips til udsalgsshopping: Sådan undgår du fejlkøb

Har du også tendens til at blive forblændet af de solgule udsalgsskilte? Det kender vi godt. Men udsalg kan være en stressende, hektisk affære, hvor du febrilsk hiver en masse impulskøb med hjem. Fejlkøb, der udelukkende tjener det formål at samle støv og fylde i skabet. Derfor har vi samlet fem gode udsalgstips, så du trygt kan lade dig friste af gode udsalgskup. 

1. Hvad mangler du egentlig?

Når du forføres af en udsalgsvare, skal du først og fremmest stoppe op og spørge dig selv: ”Mangler jeg den egentlig?”. Forsøg at skelne mellem, hvad der er nice to have og need to have. Du kan med fordel lave lidt lektier hjemmefra, inden du drager ud på udsalgsjagt. Kig dine skabe og skuffer igennem. Overvej kommende arrangementer og sæsoner. Skriv så ned, hvad du mangler.

2. Back to basic

Basisvarer er sjældent nedsat. Det betyder, at du godt må lade dig friste, når de endelig er det. Lækre T-shirts, nyt undertøj, klassiske skjorter og jeans – ting, du ved, du får brugt. Dem kan du lige så godt købe, når du kan spare penge. Hvis du skal opdatere dine basics, skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Basic items bruger du sikkert rigtig tit, så gå efter en kvalitet, der kan holde til at blive brugt, og hvor form og farve holder så lang tid som muligt.

3. Her sparer du meget

Hvis dit hjem trænger til en makeover, og du fx kigger efter ny sofa eller nyt spisebord, så kan det virkelig betale sig at holde øje med, hvad der kommer på udsalg. Store ting til hjemmet er jo ofte lidt større investeringer, så derfor kan der være rigtig mange penge at spare – også selvom procentbesparelsen umiddelbart ikke virker så stor.

4. Overvej: Er det ægte følelser eller bare en hurtig flirt?

Tænk frem, og led efter ting, der ikke er i sæson lige nu. Fx finder du en masse fede jakker og striktrøjer på udsalgsstativerne. Her er det okay at bukke under for fristelsen, så du kan holde varmen, når vinteren kommer. Tænk også tilbage på den forårsvare, du sukkede efter, men pengepungen satte en stopper for. Mærk efter, om du stadig har følelser for den. Hvis det er tilfældet, så jag den på udsalg.

5. Størrelsen betyder noget

Køb den rigtige størrelse. Ja, det lyder banalt. Men selvom vi håber det, så sker det næppe, at vi smider de ekstra par kilo efter sommerferien. Og hvis skoene klemmer en smule, når du prøver dem på, så kommer dine fødder helt sikkert til at tage livet af dig på et senere tidspunkt. Hvis de ikke passer dig ordentligt nu, så kommer de nok ikke til det.

Vi glæder os til at se dig til udsalgsshopping i centret. Og så lige et sidste råd på falderebet: Det er ingen skam at lade sig friste indimellem. Og slet ikke, når der er udsalg.

God jagt!