Frejas DIY-guide: Sådan tørrer du dine blomster

Findes der noget bedre at pynte hjemmet med end friske blomster? Det skulle da lige være tørrede blomster, som ikke visner efter få dage. Og du kan selvfølgelig lave dine egne. Vores ambassadør Freja guider dig gennem blomsterjunglen.

Af Freja Rosengreen Jeppesen@frejjack

Evighedsbuketter er super moderne, og som bonus er det en bæredygtig løsning på altid at have blomster i hjemmet. Du kan købe de tørrede buketter færdige, men du kan også tage hensyn til pengepungen og lave dine egne.

Blomster der egner sig til tørring

Du kan altid spørge blomsterhandleren, hvilke blomster der egner sig til at blive tørret. Men som udgangspunkt er det blomster, der ikke indeholder så meget vand. Det kan f.eks. være lavendler, brudeslør og tidsler, men du kan også bruge hortensiaer og protea-blomster, som bliver virkelig smukke, når de tørrer.

Sådan gør du

Lad blomsterne stå i en vase med lidt vand i bunden. Når blomsterne begynder at tørre ind, hældes vandet fra. Giv dem en gang hårlak, så de bedre holder på blade og farve, og lad dem så stå i en vase, mens de tørrer helt ind. Det bedste er at samle buketten, når blomsterne er friske, for så er de nemmere at skille ad – men det kan også lade sig gøre, når de er tørre. Det tager ca. 14 dage, før blomsterne er tørret helt.

Hårlak til 13,95 kr fra Føtex

Vær kreativ med tørrede blomster

Tørrede blomster kan være dekorative i hjemmet på mange måder. En nem måde at genbruge sine blomster på er at presse dem og bruge dem til billeder, kort eller andre kreative sager. Alt sammen noget, hvor børnene også kan være med. Du kan finde masser af andre kreative blomsteridéer i bogen ”Blomstrende ideer” af Julie Wettergren.

”Blomstrende ideer” til 249,95 kr fra Arnold Busck

Sådan presser du blomsterne

Læg blomsterne ind i en gammel bog, luk bogen, og læg den i pres under flere bøger eller noget andet tungt. Efter et par dage finder du blomsterne frem igen, og så er de klar til at blive brugt. Ønsker du et mere blankt udtryk, når du fastgør de pressede blomster på kort, billeder og lignende, kan du lime dem fast med limstift eller skolelim.

Nu er du klar til projekt tørrede blomster. Og hvem ved – når du først kommer i gang, finder du sikkert på endnu flere idéer til, hvad de tørrede blomster kan bruges til.

God fornøjelse!

Kan du ikke få nok af DIY-projekter? Så se også Frejas DIY-guide til smukke blade