Fem tips til en succesfuld sommer med børn

Sommeren kan være den skønneste tid for de små kids og deres forældre. Så kan man rigtigt komme udenfor og gøre en masse ting sammen som familie. Meeeen med det følger også nogle besværligheder. Ungerne skal smøres ind i solcreme, de skal have skygge – og så skal man huske at sørge for, at de får rigeligt med vand. Alt det kender vores ambassadør Marlene Lentz alt til. Heldigvis har hun efterhånden fundet nogle gode løsninger. Så vi bad hende om at dele sine bedste tips til sommeraktiviteter og -produkter til børnene. Take it away, Marlene:

Af Marlene Lentz – @maltheogmathildesmor

Kreativ skyggehygge

Den perfekte sommeraktivitet for det kreative barn (og deres kreative forældre). Mathilde ELSKER at samle sten på stranden, og hvad jeg efterhånden ikke har slæbt hjem af sten og muslingeskaller – det er ikke småting. Tusserne fra POSCA er perfekte til at farvelægge de hjembragte skatte, og de fås i alverdens farver og tykkelser. Vi har fået rigtig mange timer til at gå i skyggen med at farvelægge sammen.

POSCA tusser
Priserne varierer alt efter farve og tykkelse fra Panduro

Stay hydrated

Vi har efterhånden haft prøvet næsten ALLE drikkedunke, der findes på det danske marked, og lad os bare sige, at levetiden har været alt andet end imponerende på mange af dem. Enten kan de ikke tåle opvasker, eller også kan opvaskebørsten ikke komme i dem, så man kan vaske dem ordentligt op i hånden. Nogle går i stykker efter blot et par ganges brug, og andre kan ungerne ikke finde ud af at lukke ordentligt, hvilket betyder, at alt væsken løber ud første gang, de vælter. Problemerne er mange, løsningen er: Nalgene. Dunken fra Nalgene er fremstillet i et ekstremt holdbart materiale, der er fri for BPA, BSP og ftalater, og den afgiver ikke plasticsmag. Vi smider den i fryseren om aftenen med et par cencimeter vand i, som vi så topper op om morgenen. På den måde har ungerne dejligt koldt vand hele dagen i fx børnehaven, hvor de er ude hele dagen.

Nalgene drikkedunk
Forskellige farver og størrelser fra 89,95 kr. fra Spejdersport 

Bærpluk og hjemmebag

For os er selvpluk af jordbær, hindbær, ærter osv. 100% indbegrebet af sommer, og det her med at ungerne selv er med til at plukke bærene og tage dem med hjem, for så derefter eventuelt at hjælpe med at bage en kage eller lign. hvor vi bruger de lækre sommerfrugter, er virkelig noget, vi glæder os til hvert år. Så ud i det blå, og find det nærmeste pluk-selv. Jeg lover jer, at jeres børn vil elske det, det er i hvert fald en af vores yndlings-sommertraditioner.

Farvel til klistret solcreme

Er der noget, jeg ikke magter, så er det morgensure børn, der skal smøres ind i solcreme, inden de skal afleveres i institution. De GIDER det bare ikke og HADER, når det klister på deres hud. Og jeg kan ikke bebrejde dem. De fleste solcremer er tykke og fede i konsistensen, og børnene skal bare kigge på sandkassen, førend de er smurt ind i sand fra top til tå, der ikke er til at få af igen, uden de bliver sat i blød i et badekar. Men nu har jeg fundet en bedre løsning med Solcremen Anti Sand Mist med faktor 50 fra Vichy. Den er godt nok i den lidt dyre ende, men den er virkelig ALLE pengene værd. Det tager sammenlagt to minutter at få begge børn smurt ind, og der er ingen brok fra dem længere.

Vichy Anti Sand Mist SPF 50
176,76 kr. (nedsat fra 224,70 kr.) fra Apoteket

On a rainy day…

Det hænder jo, at det danske sommervejr skuffer lidt nogle gange, og dagene kan godt blive lange, hvis man skal bruge det meste af tiden indenfor for at komme i tørvejr. Herhjemme fordriver vi ofte tiden med perlehygge. Begge børn nyder at sidde med det, især hvis vi spiller lidt musik og serverer lidt snacks on the side.  Anja Takacs er den ukronede dronning af perler, og hos Panduro kan man få en masse af hendes bøger, og perlesæt som inkluderer HAMA perler. Mathilde (og jeg) har kastet os over ”Happy Elephants”, som er det største projekt for os til dato. Det tager tid, men det er samtidig også hyggeligt, at det er noget, vi kan gå til og fra i løbet af sommerdagene.

Happy Elephants perlesæt by Anja Takacs
179,95 kr. fra Panduro

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.