Vinspecialisten anbefaler: Sommerens vin-menu

Vi har været et smut forbi Vinspecialisten i Lilla Gade. De passionerede vinkendere gav os deres bud på, hvilke vine der smager så meget af mere, at vi ikke kan modstå fristelsen for at drikke et glas eller to denne sommer. 

Den skal du drikke: Til skaldyr og fisk

Vinspecialistens bud på sommerens mest delikate hvidvin kommer fra det højest beliggende vindistrikt i Toscana: Pomino. Området var allerede anerkendt for sin kvalitet tilbage i – og hold nu fast – år 1716! Her blev det anerkendt som et af de fire bedste vinområder i Toscana. Siden da har Pomino-vinene vundet adskillige fine priser. Og i år vinder Bianco-udgaven fra 2017 så også Vinspecialistens anbefaling som den hvidvin, vi alle skal skåle i denne sommer. Pomino Bianco er tappet på Chardonnay- og Pinot Blanc-druer, som er dyrket på en vinmark beliggende 500 meter over havets overflade. Den høje geografiske placering gør, at nætterne er forholdsvis kølige, og det er med til at give vinen en helt særlig karakter. Kulden har nemlig en særdeles god effekt på styrken og friskheden af vinen, da den forlænger udviklingen af smag og duft. Pomino Bianco har desuden en flot lys farve i glasset, og er i det hele taget et meget elegant indslag på sommerbordet – fx til pil-selv-rejer, grillet laks eller skaldyrstærte. Salute!

Den skal du drikke: Til tapas eller bare på terrassen

Hindbær, grape og tropiske frugter. Det er nogle af de noter, du kan se frem til, når du trækker proppen af Décoré – Vinspecialistens bud på årets lyserøde darling. Denne rosé, der er en livlig symfoni af Cabernet Sauvignon-drue og Merlot-drue, har haft en dejlig kølig opvækst i Gascogne i det sydvestlige Frankrig. Den er skabt med tanke på det smukke franske forår, hvor alt står i blomst og summer af liv. Og liv er der bestemt også masser af i denne forfriskende, sommerlige og lette rose, som Vinspecialisten foreslår, at du serverer til terrasse-tapas – eller som before-dinner-drink til en sjov grillaften. Den sødmefulde eftersmag af jordbær gør smagsoplevelsen komplet. Og den absolut rimelige pris er blot apostroffen over é’et. Skål i lyserød!

Den skal du drikke: Til grillbøfferne

Den er efterhånden en grillklassiker, denne karakterfyldte rødvin. Og det er da også en karakterfuld mand, der står bag. Nemlig skuespilleren Fess Parker, som primært er kendt fra TV-serien om Davy Crockett; en amerikansk soldat, særligt kendetegnet ved en meget ikonisk påklædning bestående af lædertøj og pelshue. Men det husker man nok kun, hvis man er født før 1980. Ikke desto mindre har Parker (heldigvis!) videreført sine dramatiske evner over i vinens verden, så alle, der er født efter 1980, også kan få glæde af hans talent for at skabe opmærksomhed. Det er i hvert fald lykkedes med vinen Frontier Red, som efter 26 måneders fadlagring på bl.a. Syrah-druen, munder ud i en meget fyldig smag af bl.a. røde bær, krydderier, vanilje og egetræ. Den kraftige smag gør, at Frontier Red har sat sig på filmplakaten som en sand legende til grillmad. Men på trods af det – og på trods af at Fess Parker Winery nu er et af USA’s mest populære vinhuse, og at deres vine topper i stort set alle blindsmagninger – er der ingen fine fornemmelser omkring flasken her. Den kan du roligt servere på havebordet – og den kan drikkes af alle, der elsker en vin, der virkelig smager af noget. 6 stjerner fra Vinspecialisten!

Pomino Bianco
2017, Frescobaldi, Toscana, DOC

89 kr. pr. fl. v. 2 fl. fra Vinspecialisten

Décoré
2018, Plaimont

69 kr. fra Vinspecialisten

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.

Frontier Red Lot 182
Fess Parker WInery

99 kr. pr. fl. v. 2 fl. fra Vinspecialisten