På med solbrillen – der passer til dit ansigt

Det er sommer. Det er sol. Og det betyder solbrilletid! Men har du styr på, hvilke der klæder lige præcis din ansigtsform? Vi har lavet en guide, så du kan fremhæve alle dine bedste træk og blive klar til at komme ud i solen!

Firkantet ansigt

Det firkantede ansigt er typisk lige bredt over panden og kæbepartiet – du kender det fx fra smukke Keira Knightley, som har ansigtstræk, der er to die for. Gå efter runde eller ovale solbriller, som fremhæver dit brede kæbeparti, samtidig med, at de bløder dit ansigt op. Og må det gerne være lidt ekstra? Så vælg et par med farvet stel.

Runde solbriller fra Burberry til 1700 kr. fra Synoptik

Blå runde solbriller fra Gucci til 2700 kr. fra Synoptik

Rundt ansigt

Det runde ansigt har typisk dejligt runde kinder, bred kæbe og smal pande. Det bliver fremhævet på bedste vis, hvis du vælger firkantede eller kraftige stel. Det får dit ansigt til at syne smallere og skaber en fin symmetri. Helt runde briller har til gengæld den modsatte effekt, så gå gerne udenom dem, når du er på brilleshopping.

Firkantede solbriller fra Bolon til 998 kr. fra AC Optik

Hjerteformet ansigt

Det hjerteformede ansigt er typisk bredt ved panden og smalt ved hagen. Det klæder dig derfor med dråbeformede solbriller som aviators, fordi de giver opmærksomhed til den nederste del af dit ansigt. Det hjerteformede ansigt er typisk et lille ansigt. Det kan derfor hurtigt virke voldsomt med store stel. Som et alternativ til de populære aviators kan du gå efter smalle solbriller.

Aviator solbriller fra Rayban til 1600 kr. fra Synoptik

Smalle solbriller fra Specsavers til 795 kr. (uden glas) fra Louis Nielsen

Ovalt ansigt

Det ovale ansigt er typisk en lille smule bredere i panden end ved kæbepartiet. Det betyder, at de fleste solbriller faktisk passer rigtig godt til din ansigtsform og der er ikke de helt store no-go’s (hurra!). Men skal det spille 100 procent? Så er cat eyes lige dig! Den lille solbrille passer nemlig godt til dit ansigt uden at være for voldsom.

Cat eye solbriller fra Marc Jacobs til 1464 kr. fra AC Optik

Nu er der kun tre ting at gøre:
Step 1: Solbrille-shopping i centret
Step 2: På med solbrillen (og solcremen)
Step 3: Ud i solen med dig!

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.