Lammeculotte med feta og krydderurter + fennikelsalat med asparges og kerner

Der findes næppe noget, der får duften af påske til at brede sig mere end en skøn menu med lam. Og den perfekte opskrift, den kommer her.

Spred påskehygge i det lille hjem

Selvom den forestående påskekomsammen med hele familien er sat på standby i år, behøver den jo ikke stå på tørre rugbrødsmadder hele påsken. Derfor – fra os til dig: Lammeculotte med feta og krydderurter + en let fennikelsalat med asparges og kerner ved siden af. Lidt sundt må det jo godt være, ik’? Og hey, vi ved, hvad du tænker – men det er faktisk slet ikke så svært at lave lam, som du tror. Det kræver bare den rigtige opskrift.

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

Lam

  • 1 kg lammeculotte, 2 stk (eller 1 udbenet lammekølle)200 g feta
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk. friskhakket rosmarin
  • 3 spsk. friskhakket timian
  • 6 spsk. friskhakket persille
  • Skal af 1 citron
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt/peber

Salat

  • 1 fennikel
  • 1 bundt asparges
  • 3 dl spinat
  • 2 dl kogt, afkølet perlebyg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk. honning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Lam

  • Bland feta, hvidløg, rosmarin, timian, persille, citronskal, olivenolie, salt og peber sammen i
    en skål.
  • Skær et dybt snit i lammeculotten på langs, og fordel fyldet heri. Fold lammeculotten sammen
    omkring fyldet, og bind den stramt sammen med en bomuldssnor, så fyldet holdes inde.
  • Varm en pande op med olie, og brun lammeculotten på alle sider. Sæt panden i ovnen ved
    200 grader (alm. ovn) i ca. 30-40 minutter.
    Rosastegt: 64-68 grader
    Gennemstegt: 68-72 grader
  • Tag lammeculotten ud, og lad den hvile 5 minutter inden servering.

Salat

  • Snit fennikel i tynde strimler på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  • Bring en gryde med saltet vand i kog. Knæk bunden af aspargesene, og kom dem i det kogende vand. Blancher dem i 1 minut, og kom dem i en skål med iskoldt vand.
  • Bland fennikel, asparges, spinat og kerner sammen.
  • Rør olivenolie, æbleeddike, citronsaft, honning, salt og peber sammen til en dressing. Smag
    til. Vend salaten med dressingen lige inden servering.
  • Skær lammeculotten i tynde skiver, og server med salat og godt brød.

Så er det bare at dække bordet. Og uanset om det er dinner for one, for dig og din udkårne, eller der er dømt far, mor og børn-påskemiddag, så gør lidt ud af det, og skab lidt glæde og hygge.

Vi tager forbehold for skrivefejl.