Brownie med et hvidt påsketwist

Brownie med et hvidt påsketwist

Du har formentlig hørt om den traditionelle brownie, men har du også hørt om den lækre kages søster ‘blondien’? En blondie er en lys udgave af brownien, hvor den mørke chokolade erstattes af en hvid variant. Den er altså stadig fyldt med chokolade, sukker, smør. Alt det gode. Og ligesom med den almindelige brownie får den en næsten sej og chewy konsistens og samtidig en lækker sødme fra den hvide chokolade – og nå ja, topper du den med mini-påskeæg, har du samtidig den ideelle påskedessert. Perfekt til hjemmets påskebord, når det godt må være lidt nemt, men samtidig ummenum-lækkert!

Det skal du bruge
  • 225 g. hvid chokolade
  • 25 g. smør
  • 2 æg
  • 65 g. sukker
  • 170 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 300 g. chokolade påskeæg
  • Sådan gør du 

    Hak hvid chokolade groft, og kom det i en lille gryde sammen med smør. Smelt det ved svag varme under omrøring.

    Kom æg og sukker i en skål. Pisk det skummende og hvidt med en håndmixer.

    Tilsæt den smeltede chokolade og smør. Vend det i med en dejskraber.

    Kom hvedemel og salt i dejen, og vend det ligeledes i.

    Beklæd en 25 x 20 cm. bageform med bagepapir. Fordel dejen heri, og fordel herefter chokoladeæg i et jævnt lag på toppen.

    Bag kagen ved 170 g. alm. ovn i ca. 20-25 minutter (den skal være lidt blød i midten).

    Lad kagen køle helt af inden, at du skærer i den.

    Er der gået lidt ekstra kuk kuk i påsken derhjemme i år? Og har du fået sukker på tanden efter at lave flere søde påskesager? Så prøv vores syndigt gode opskrift på cheesecake med citron.