Opskrift: Fars mad

Fars mad

Spicy meatballs med mos og majskolber + et chili cheese-brød

Forkæl din far på fars dag med lækker mad – selvfølgelig med fars og chili. Her får du opskriften på kødboller i barbecuesauce med tilbehør, der tilsammen giver smagen af grillaften. Og hvis du scroller længere ned, får du en bonusopskrift på det ultimative grydebrød med cheddar og jalapeño.

Det skal du bruge:
Antal: 4-6 pers. Tid: 30 min.
Barbecue Meatballs
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 50 g rasp
  • 1 æg salt/peber
  • Barbecuesauce
  • 2.5 dl ketchup
  • 1 dl brun farin
  • 3 tsk. sennep
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. smoked paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • Salt/peber
  • 1⁄2 æbleeddike
  • 1 dl æblejuice
  • Sådan gør du:

    Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål. Rør det til en sammenhængende fars. Tag 1 spsk. fars, og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad, og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller. Varm en pande op med 2 spsk. olie. Brun kødbollerne godt på alle sider i cirka 4-5 minutter.

    Bland ketchup, farin, sennep, paprika, smoked paprika, chilipulver, chiliflager, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber sammen i en skål. Hæld saucen på panden til kødbollerne, og tilsæt æbleeddike og æblejuice. Lad det koge op under omrøring, og skru ned til svag varme. Lad det simre i 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte, og saucen er tyknet. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere æbleeddike, hvis den skal være mere syrlig.

    Top med friskhakket persille, og server med kartoffelmos, grillede majskolber og cheddar/jalapeño -grydebrød.

    Tip: Kødbollerne kan laves på forhånd og opbevares i køleskabet.

    Grydebrød med cheddar og jalapenos

    Det skal du bruge:
    Form: Støbejernsgryde 3 liter. Tid: 14 timer
  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 500 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 40 g syltede jalapenos
  • 100 g cheddarost i små tern (eller revet)
  • Sådan gør du:

    Opløs gær i vandet. Tilsæt hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen, den skal være blød. Rør ost og jalapeño i.

    Kom madfilm eller en plastpose over skålen. Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer. Skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og fold forsigtigt sammen til et rundt brød. Dæk brødet til med madfilm, og lad det hæve ca. 40 minutter på køkkenbordet.

    Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en støbejernsgryde (3 liter) i. Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk. mel i bunden. Kom forsigtig dejen i, og sæt låget på.

    Kom gryden tilbage i ovnen, og bag ved 250 grader i 30 minutter. Løft ikke låget. Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader, og bag brødet i 15 minutter.
    Tag gryden med brødet ud, vip brødet ud af gryden, og lad det afkøle minimum 2 timer på en bagerist. Tip: 100 g af hvedemelet kan erstattes af groft mel.

    Velbekomme!

    Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.