Opskrift: Coq au vin

Efterårsgryden, der får dig til at sige mmmh!

Er du fan af franske? Altså ikke kartofler og hotdogs. Men simreretter? Så skal du prøve den her opskrift på coq au vin med svampe og rodfrugter. Det bedste er, at den stort set passer sig selv. Og at du kan bruge ventetiden på at drikke et glas af den rødvin, du alligevel har åbnet og brugt en skvat af i retten.

Vi tog en tur i føtex for at købe friske grøntsager. Den hele kylling hentede vi hos slagteren. Rødvinen fik vi selvfølgelig anbefalet af Vinspecialisten. Og resten havde vi i køkkenskabene.

Antal: 4 pers. Tid: 45 min.

Det skal du bruge
  • 150 g bacon i tern
  • 250 g champignoner (eller bland flere forskellige svampe)
  • 1,5 kg kylling (1 hel kylling delt eller 6-8 kyllingelår/kyllingebryst på ben)
  • 1 løg
  • 250 g gulerødder
  • 200 g pastinakker (eller persillerødder)
  • Salt og peber
  • 2 dl kyllingefond
  • 2 dl rødvin
  • 3 stilke frisk timian
  • 2 spsk. majsstivelse til jævning
  • Friskhakket persille
  • Sådan gør du:

    Varm en stegegryde op, og steg bacontern sprøde. Tag baconen op, og læg den til side, men lad 2 spsk. baconfedt blive i gryden.

    Skær svampene i skiver, og svits dem i baconfedtet i gryden i ca. 3 minutter. Tag dem op, og læg dem til side.

    Kom 2 spsk. olie i gryden, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider.

    Skær løg i både og gulerødder og pastinakker i grove tern. Kom grøntsagerne i gryden, og svits dem med i 2-3 minutter.

    Krydr med salt og peber, hæld rødvin og kyllingefond over, og tilsæt timian. Kog det op, og skru herefter ned til svag varme. Lad det simre under låg i 30 minutter.

    Kom bacon og svampe samt den væske, som svampene har afgivet, i gryden. Lad det simre med i ca. 5 minutter.

    Rør majsstivelse ud i koldt vand, og jævn saucen med det. Smag saucen til, og server med friskhakket persille på toppen.

    Bon appétit!