+ PÅSKE
23. marts 2018Opskrifter,Liv & Stil
+ PÅSKE
Dæk op til middag, for forårets nye friske og grønne sæsonvarer pibler frem og er som skabt til påskebordet.
Nyd det gode selskab og smagen af et nyt år.
Lyserøde æg med courgettesalat
Serveret med citronmayonnaise
Til 4 personer
4 æg
1 rødbede
½ l vand
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk fint salt
Salat:
1 stor courgette
1 agurk
Citronmayonnaise:
4 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft
Lidt friskrevet citronskal
Kog æggene smilende. Skræl en rødbede og skær i mindre stykker. Kom i en skål med vand, eddike og salt og læg æggene heri i ca. 1 time. De skal blot farves lyserøde. Skær courgette og agurk i helt tynde strimler. Rør mayonnaise med citronsaft og fordel på halverede æg. Drys citronskal over og server.
FÅ INSPIRATION,MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD
Butterdejsflan med rejer og rogn
Til 4 personer
2 plader butterdej fra frost
125 g flødeost
1-2 tsk wasabi
300 g rejer
3 spsk mayonnaise
1 lille glas ørredrogn
nogle stilke ærteskud
1 rødløg
Sæt ovnen på 180 grader. Læg de to butterdejsplader på en bradepande med bagepapir. Prik hul med gaffel og bag gyldne. Begynd at kikke efter 10 minutter. Tag ud og afkøl helt. Rør osten med wasabi og fordel på de to plader. Top op med rejer, mayonnaise, rogn, ærteskud og hakket rødløg. Hvert flan deles lige over ved servering.
Avocadoblomst med sprød bacon og kartoffel
Til 4 personer
4 skiver bacon
1 fed hvidløg
olivenolie
2 avocado
1 spsk citronsaft
salt
peberblanding
Friske urter
En håndfuld kartoffelchips
Steg bacon sprød i olie og et helt fed hvidløg. Afkøl og del i mindre stykker. Hvidløget skal kun give smag til olien. Del hver avocado lige over og tag op med stor ske. Nu har du fire halve avocado uden sten. Dryp citronsaft henover. Skær hver avocado i tynde skiver. Fold sammen til en blomst. Server med lidt oliedryp fra panden, urter, bacon og kartoffelchips.
Asparges og radiser med to slags dip
Til 4 personer
1 bundt grønne asparges
1 bundt radiser
Dip med laks:
125 g varmrøget laks
2 spsk mayonnaise
2 spsk græsk yoghurt
Pesto:
1 dl grofthakkede basilikumblade
2 spsk hakkede ristede cashewnødder
1 dl olivenolie
Kog aspargesene i letsaltet vand i 1 minut. Skyl i koldt vand og afdryp. Vask radiser. Mos laksen og rør med mayonnaise og yoghurt. Bland pestoen sammen og server.
Få mere påskeinspiration her, hvor du kan finde opskrifter til en nem påskebrunch med forårsgrønt.