Kender du (festival)typen? Interview med Aura Dione

Der findes et hav af festivaler i Danmark. Men hvorfor overhovedet tage på den slags? Ja, og hvem er det egentlig, der tager på festival? Vi har spurgt festivalglade Aura Dione om hendes bedste, værste og mest tossede festivaloplevelser.

Vi kender hende som en legesyg, international sanger med en farverig garderobe og et stærkt udtryk. Bornholmske Aura Dione er ikke bare aktuel på en række danske festivaler – hun har også nogle af sine værste og bedste livsminder derfra

Hvad er det, der er så magisk ved festivaler?

Jeg får en masse musikoplevelser, jeg ellers aldrig ville have fået. Jeg kan godt lide at opdage nye ting og gå fra den ene koncert til den anden. Derudover nyder jeg at være sammen med alle mine venner og bekendte og bare suge naturen og stemningen til mig.

Beskriv dit første festivalminde?

Jeg er kommet på forskellige festivaler, siden jeg var helt lille med min familie og har set både Metallica, Jeff Buckley og en masse afrikanske bands igennem tiden. Jeg kan huske, jeg kom op på scenen til Susanne Vega på Roskilde Festival i 1989, da jeg var fire år gammel. Senere spillede Susanne Vega og jeg sammen i Wien til et af verdens største velgørenhedsarrangementer for Hiv og Aids “Life Ball” for nogle år siden. Susanne Vegas hit “My name is Luka” er stadig et af mine yndlingsnumre.

Fortæl om dit bedste festivaløjeblik?

Mine bedste oplevelser har været mødet med nye mennesker. Jeg mødte min bedste ven Sophus 10 minutter før, Paul McCartney gik på scenen på Roskilde Festival i 2015. Vi blev enige om at høre koncerten sammen og har faktisk været uadskillelige lige siden.

Hvad var din værste festivaloplevelse?

Det var helt klart Pearl Jam-koncerten på Roskilde i 2000, hvor ni mennesker mistede livet. Det vil jeg aldrig glemme. Vi var midt i det hele og heldige at komme ud. Men det var så tragisk en dag, som jeg aldrig glemmer.

Din mest tossede festivaloplevelse?

Jeg kan ikke nævne en specifik oplevelse, for der er mange sjove oplevelser fyldt med grineflip, joints, at skære franskbrød over med en sav af mangel på bedre, sex og rock’n roll. Listen er lang.

Hvad har du altid med dig, når du er på festival?

Venner, mobiltelefon og cowboy-støvler.

Hvad har det givet dig at tage på festivaler?

Det er en særlig stemning at være afsted og spille i et telt eller ude i det fri. Der er altid en god vibe backstage, masser af kollegaer og god ballade.

Hvem ville du ønske, du havde oplevet live på en festival?

Bob Marley, Janis Joplin og Mozart.

Ruskindsjakke 1.499,95,- Selected

Burberry solbrille 1.698,- Synoptik

Billibi støvle 1.499,- Tops

Aura Dione er 33 år og musiker. Født Maria Louise Joensen. Hun debuterede i sommeren 2007 med singlen “Something From Nothing” og fik også succes med nummeret “Song for Sophie”. Seneste hit er Can’t Steal the Music. Aura spiller bl.a. på Smukfest i år.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.