+ EFTERÅRSRETTER MED BÆR

LAMMEKOTELETTER OG SPRØDBAGTE KARTOFLER MED HINDBÆR

Til 4 personer

1 kg kartofler
2 spsk olivenolie
salt og peber
2 fed revet hvidløg

Balsamicodryp:
2 spsk balsamico
1spsk sukker
1 spsk olivenolie
8 lammekoteletter
smør
2 stilke rosmarin
1 lille radicchio
en håndfuld hindbær

Sæt ovnen på 225 grader. Skræl og skær hver kartoffel i fire dele. Vend med olie og salt og spred ud på en bradepande. Rist dem sprøde. Kig efter 25 minutter. Til sidst vender du kartoflerne med revet hvidløg. Rør balsamicodryp sammen. Smag til. Krydr lammekoteletterne med salt og peber og steg dem med rosmarin og smør i ca. seks minutter. Bræk salaten. Vend med hindbær. Server på varme tallerkener og dryp med balsamicoblandingen.

FÅ INSPIRATION MED MADSKRIBENT MARIA MELDGAARD

Essence rødvinsglas 3 stk. 374,95 kr. Imerco Home
Rosenthal skåle 2 stk. 79,95 kr. Rosengårdens Isenkram
Vasesæt 3 stk. 374,95 kr. Imerco Home
Eva Trio tallerken 4 stk. 299,95 kr. Rosengårdens Isenkram

Skjortebluse 249,95 kr. Vila
Pilliviut kokkeforklæde 139,95 kr. Imerco Home
Mynthe Ib Laursen dyb tallerken 89,95 kr. Stilia

CAESAR SALAT MED BRIE OG BLÅBÆR

Hjemmelavet dressing med ansjos og parmesan

Til 4 personer

Dressing:
3 ansjoser
2 pasteuriserede
æggeblommer
1 spsk hvidvineddike
1 dl vindruekerneolie
Worcestershire sauce
evt. et fed hvidløg

4 skiver lyst surdejsbrød
olivenolie
2 romaine salat
250 g brieost
1 bakke blåbær
50 g parmesanost

Tag æggeblommerne ud af køleskabet 20 minutter før. Mos ansjoser med en gaffel og kom i en skål sammen med æggeblommer og hvidvinseddike. Pisk det med en elpisker. Dryp nu lidt af olien i skålen og pisk den ind i blandingen. Fortsæt med olie i en tynd stråle, imens du pisker. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie i. Pisk lidt koldt vand i for at få en lidt mere flydende dressing. Smag dressingen til med Worcestershire sauce og evt. lidt revet hvidløg. Sæt ovnen på 225 grader. Skær brødet i tern og læg på en bradepande. Lad brødet blive sprødt og gyldent. Vend salatblade med dressing og anret med ost, blåbær, croutoner og friskhøvlet parmesanost.

OKSETATAR MED SOLBÆR OG SYLTEDE RØDLØG

Serveret med estragonmayonnaise

Til 4 personer

1 dl vand
½ dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
¼ tsk salt
2 rødløg
1 dl mayonnaise
2 spsk cremefraiche
1 spsk hakket estragon
400 g tatarkød

To håndfuld rucolasalat
1 dl solbær
En håndfuld rugbrødschips

Kom vand, olie, eddike, sukker og salt i en gryde og kog op. Skær løgene lige over. Del dem i blade og kom i lagen. Lad simre under låg i 5 minutter. Afkøl og smag lagen til. Rør mayonnaise med cremefraiche og estragon. Del kødet i fire. Rul til en kugle og bank tyndt ud. Læg rucolasalat på fire tallerkener. Kom tatar herpå og dekorer med løg, bær og rugbrødschips.

Raadvad bestiksæt 24 dele 499 kr. Imerco Home
Yrsa vase 99,95 kr. Imerco Home
Bistro peberkværn 399,95 kr. Imerco Home
Sandenholt serviet 4 pak 119,95 kr. Imerco Home
Tallerken 15,98 kr. Søstrene Grene
Træbræt 78 kr. Imerco Home

Tallerken 14,40 kr. Søstrene Grene
Royal Copenhagen kop 299,95 kr. Imerco Home
Gaffel 19,90 kr. Søstrene Grene
Skål 8,44 kr. Søstrene Grene
Tallerken 15,98 kr. Søstrene Grene
Thekande glas 80 kr. Flying Tiger

RICOTTAPANDEKAGER MED RYSTERIBS OG KARDEMOMMECREME

Til 4 personer

300 g ribs (fra frost)
1 dl sukker
3 æg
250 g ricotta
¼ l mælk
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1-2 tsk revet økologisk citronskal
en knivspids salt
smør til stegning
1 dl piskefløde
en knivspids knust kardemomme

Kom ribs og sukker i en plastikpose. Luk og vend rundt nogle gange. Lad ribsene trække i sukkeret imens du laver pandekager. Pisk æg i en skål. Tilføj ricotta og mælk. Rør mel og bagepulver sammen og rør i dejen. Kom citron og salt i dejen og lad den sætte sig i 30 minutter. Steg små pandekager a la american pancakes. Pisk fløden til let skum og krydr med kardemomme. Server pandekager med creme og ribs. Og frisklavet te.