Årets Konfirmand

Mød Freya Kjeldsen, der sidste år blev kåret som Årets Konfirmand til Rosengårdcentrets store konfirmandshow. En oplevelse for livet, som hun selv beskriver det. Med mode, dans, sang og højt humør. Men også helt nye venner – og en lille karrieredrøm.

I begyndelsen af hvert år afholder Rosengårdcentret sit store konfirmand-modeshow med catwalk, høj musik og hele baduljen. Her går seje piger og drenge ned ad catwalken, imens de danser og viser årets nyeste konfirmandlook frem. Sidste år var Freya Nattestad Kjeldsen med på catwalken som model, og faktisk gjorde hun det så godt, at hun blev kåret til Årets Konfirmand. ”Det kom som en helt vild stor overraskelse!”, fortæller Freya, der til dagligt går i 8. klasse på Nr. Lyndelse Friskole lidt uden for Odense. ”Da selve showet var slut, gik Maria (arrangøren, red.) op på scenen og begyndte at fortælle om den her person, der var årets konfirmand. Og hun sagde sådan nogle søde ting, så da hun råbte mit navn højt, blev jeg helt vildt rørt og simpelthen bare så glad!”.

Men Freya har også helt styr på det der med at gå catwalk og være med i et stort modeshow, for hun har nemlig været fast catwalk-gænger hos Rosengårdcentret siden hun var 3 år gammel. ”Min mor tog mig med til casting, og så blev jeg udvalgt. Jeg kan huske, at jeg var virkelig spændt på, hvad der skulle ske. Jeg havde jo ikke prøvet sådan noget før. Men det gik så godt, at jeg også var med året efter, og året efter igen, og ja, sådan fortsatte det egentlig bare”, lyder det grinende fra Freya, der slet ikke har noget imod at være på en scene. Især ikke den, der ligger i Rosengårdcentret. ”Jeg elsker at danse, jeg har faktisk gået til det i 10 år nu, så det føles helt vildt fedt endelig at kunne give den gas på en scene. Det må man nemlig gerne, når vi går showet, for Maria (arrangør, red.) går meget op i, at det er en fest, og at vi har det sjovt. Jeg har i øvrigt også fået en masse gode venner igennem de shows”.

At det lige var sidste år, Freya blev kåret til Årets Konfirmand, gjorde det endnu mere særligt. Hun skulle nemlig selv konfirmeres det år. ”Mine forældre er skilt, så jeg holdt faktisk to konfirmationsfester. Den ene på selve dagen hjemme hos min mor, og så en anden lidt efter på Valdemars Slot sammen med min far. Det var bare to rigtig gode dage”, fortæller hun. ”Jeg havde en hvid kort kjole på fra Lilly. Det havde næsten alle pigerne fra klassen også. Jeg havde dog høje sko på, hvor de fleste andre havde hvide sneakers på. Jeg havde også fået krøllet mit hår og sat det op med en fletning. Og så havde jeg kun en lille smule makeup på, for jeg kan bedst lide det naturlige look”.

Men når man har sagt konfirmation, må man også sige Blå Mandag. ”Vi startede med at spise morgenmad hos én fra klassen, så tog vi til Odense, hvor vi bl.a. kørte gokart”. Og tøjet var også nøje udvalgt af Freya selv. ”Jeg havde sådan nogle business-agtige bukser på, en hvid top, tunika, cowboyjakke og hvide sneakers. Og så en taske, som jeg havde fået i konfirmationsgave”.

Spørger man hende, om hun mon skal med til Rosengårdcentrets kommende konfirmandshow, kommer svaret prompte. ”Det skal jeg faktisk! Og jeg glæder mig til at gøre det hele én gang til. Jeg tror nemlig lidt, at det er det her, jeg gerne vil lave, når jeg bliver større”, fortæller hun og siger pænt tak for interviewet. For selvom man har en lille model og danser gemt i maven, skal man stadig passe lektierne. Det siger hendes forældre i hvert fald.

Tøj fra Kings & Queens

Ovenstående billede er fra 2018, hvor Freya blev kåret som Årets Konfirmand. Hun ses her sammen med showets arrangør Maria Christina Jarltoft og skuespiller Mads Korsgaard.