Nem and med gransalt + en resteopskrift

Nem and med gransalt + en resteopskrift

And er jul. Gran er jul. Og her får du opskriften, der giver dig begge dele i samme mundfuld. Du får også en opskrift på, hvordan du kan bruge anderesterne fra juleaften på en ny og anderledes måde. Som bonus får du også lidt vinanbefalinger, der matcher and og julemad.

Andebryst med gransalt

Antal: 4 personer Tid: 30 minutter

Du skal bruge:
  • 1 dl groft salt
  • 1 dl grannåle
  • 4 andebryst eller to store (300 g)
  • 1 spsk. gransalt
Sådan gør du (gransalt)

Kom salt og grannåle i en foodprocessor, og kør i 2-3 minutter, til du får en ensartet, grøn salt.

Kom saltet i en lufttæt beholder eller i et glas. Sådan kan det holde sig i 2-3 måneder.

Sådan gør du (andebryst)

Rids skindet på andebrysterne med ca. 1 cm mellemrum, og gnid det godt med gransalt.

Læg andebryster på en kold pande med skindsiden nedad. Steg ved svag varme til fedtet begynder at smelte.

Skru op til middelvarme, og lad fedtet smelte, mens skindet steges sprødt i ca. 5-8 minutter. Vend andebrysterne om, og brun dem 1 minut på den anden side.

Kom panden i ovnen ved 160 grader (alm. ovn) i ca. 9-12 minutter afhængig af størrelse på andebrysterne – kødet skal være rosa.

Tag andebrysterne ud, og lad dem trække 5 minutter før servering.

Drys med ekstra gransalt.

Quesadillas med rester af and

Antal: 4 personer Tid: 25 minutter

Du skal bruge:
  • 1 dl groft salt
  • 1 dl grannåle
  • 4 andebryst eller to store (300 g)
  • 1 spsk. gransalt
Sådan gør du 

Kom andestrimler i en skål, og tilsæt hoisinsauce, appelsinsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen.

Kom 2 tsk. cremefraiche på en tortilla, og smør det ud. Fordel ca. 3 spsk. andestrimler på tortillaen, dernæst 1-2 spsk rødløg og 3 spsk. revet ost. Slut af med en tortilla på toppen.

Varm en tør pande op, og læg quesadillaen på panden. Steg ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til osten er smeltet.

Tag quesadillaen af panden, og del den i kvarte. Gør det samme med det resten.

Server med rødkålssalat og cremefraiche til.

Vinen til julemaden

Vi har været en tur i Vinspecialisten og Johansens Vinhandel for at finde de vine, der passer til julemiddagen.

Côtes-du-Rhône 2020, Vinspecialisten 99,-  /  Il Paolo Barolo DOCG 2017, Johansens Vinhandel 198,-/2 fl. 379,-  /  Chardonnay, Santa Barbara 2018, Vinspecialisten 199,-  /  Mas de Sainte Croix 2017, Johansens Vinhandel  /  Chateauneuf-du-Pape 2020, Vinspecialisten 199,-

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.