Opskrift: Marcipanjuletræer med pistacienødder

Opskrift: Marcipanjuletræer med pistacienødder

Selvom konfekt og julesmåkager er en obligatorisk del af julen, så er det okay at lege og forny sig lidt i forhold til, hvordan det serveres. Fx som små dekorative juletræer, som du får opskriften på lige her – inklusiv anbefalinger på gløgg og portvin.

Det skal du bruge
 • 150 g rå marcipan
 • 100 g hvid chokolade
 • 70 g usaltede, hakkede pistaciekerner
 • 10 orange chokoladestænger (eller saltstænger)
 • Sådan gør du 

  Del marcipanen i 10 stykker. Rul hvert stykke marcipan til en kegleform, så det ligner et lille juletræ. Prik med en spisepind eller grillpind hul i den brede ende i marcipantræet.

  Smelt den hvide chokolade, til den er tempereret. Dyp hvert træ i den hvide chokolade og rul i hakkede pistacienødder. Sæt forsigtigt en chokoladestang i hvert marcipantræ, hvor du har lavet hul.

  Så er det bare at servere dem, fx i en kop fyldt med sukker eller salt, så det ligner et lille snelandskab. Nu er spørgsmålet bare, hvad du skal servere til. Et godt bud kunne være portvin eller gløgg.

  Søde drikke til de søde sager

  Forte Portvin, Johansens Vinhandel 298,-  /  Kirsebærgløgg, Selleberg/Vinspecialisten 95,-  /  Alkoholfri æblegløgg, Nybro Frugtplantage/Johansens Vinhandel 89,-  /  Gløgg ekstrakt, KUDSK/Vinspecialisten 65,-  /  Marlenes Gløgg, Vinspecialisten 95,-

  Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.