Sarah Lykke: Slut med kedelige, lunkne madpakker

Hverdagen er snart tilbage fra sommerferie. Det betyder, at det er tid til at smøre madpakker igen. Men du behøver ikke blive forpustet endnu. Bare rolig. Vores ambassadør Sarah Lykke har nemlig et par gode råd, så du ikke skal sætte tænderne i en kedelig, lunken og fladmast madpakke. Værsartig:

Af Sarah Lykke Forgaard – @sarahlykkeforgaard   

Mast madpakke, nej tak

En madpakke er ofte forbundet med ordet kedelig, men det har jeg prøvet at ændre på efter en tur i Rosengårdcentret. Jeg har ofte opbevaret min egen madpakke i en plastikpose, og sommetider bliver den mast, inden den skal spises. Jeg har derfor været på shopping og har fundet den perfekte løsning til opbevaring af madpakken, så man samtidig undgår, at den bliver lunken og kedelig i løbet af dagen.

Sådan opbevarer du maden bedst

Jeg fandt en masse fine opbevaringsmuligheder, men særligt én skilte sig ud blandt det store udvalg. Jeg kastede min kærlighed over den helt klassiske lunch-box fra Mepal, der forhandles hos Imerco Home. Den har et enkelt og neutralt design og nogle virkelig smarte funktioner. Den smarte madkasse har nemlig et køleelement, der sørger for, at madpakken holder sig frisk og lækker i løbet af dagen.

Alt-i-én-madkasse

Mepal har også lavet et etui, der indeholder kniv, gaffel og ske, der er let at have med på farten, og som kan bruges igen og igen. Det smarte sæt er virkelig praktisk og sætter ingen begrænsninger for at lave en lækker madpakke til skole, arbejde eller andre lejligheder. Den fine madkasse kan også bruges som snack-box og er super smart at have med i tasken til nødder, frugt eller chokolade. Derudover findes den også i en større udgave, der kan rumme endnu flere fristelser.

En madpakke udover det sædvanlige

Jeg forsøger ofte at lave en lækker madpakke, og denne gang har jeg valgt at lave en hjemmerørt tunmousse med en bund af frisk rugbrød og avokado. Derudover har jeg købt et stykke chokolade, der kan nydes til eftermiddagskaffen. Der findes intet bedre end små og hyggelige overraskelser, og dette kan også være en lille lækker snack i madpakken.

Mepal madkasse til 79,95 kr. fra Imerco Home
Mepal Bestiksæt til 89,95 kr. fra Imerco Home
Andersen skærebræt til 349,95 kr. fra Imerco Home
Royal Copenhagen skål til 179,95 kr. fra Imerco Home
Chokolade-snack til 17,95 kr. fra Søstrene Grene
Tun, dild, avokado, tomat og citron fra Føtex
Rugbrød fra Bager From

Opskrift: Tunmousse

1 dåse tun i olie
3 spsk. mayonnaise
½ friskpresset citron
Frisk dild
Salt og peber efter smag

Hæld vandet fra tunen og mos den derefter med en gaffel. Tilsæt mayonnaise, saften fra den halve citron, dild og smag til med salt og peber.

God fornøjelse med at smøre fristende madpakker til dig selv og familien.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.