Marlenes tip til efterårssjov: Kastanjeleg

Hvad finder I på i weekenden og efterårsferien, når vejret ikke længere tillader badetøj og sandslotte? Vores ambassadør Marlene anbefaler den kreative aktivitet, der er allermest populær hjemme hos dem. Det rimer på kastanjer og alle de sjove dyr, man kan lave ud af dem. Få inspiration lige her.

Af Marlene Lentz – maltheogmathildesmor

Krea, klister og masser af hygge

Kastanjeleg er efterårets helt store hit herhjemme, når det kommer til kreative aktiviteter med ungerne. Nu vil alle, der kender mig bare en lille smule, hurtigt komme med det postulat, at jeg er et meget lidt kreativt menneske, og jeg vil egentlig ikke tøve med at give dem ret. Men det stopper mig nu aldrig i at forsøge, og især Mathilde og jeg har nogle af vores hyggeligste timer sammen, når vi sidder med lim og farver og er smurt ind i glimmer fra top til tå – det er virkelig kvalitetstid. Og så kommer man altså langt med lidt hjælp fra mine to bedste venner ”Google” og ”YouTube” – og ikke mindst en bevidsthed om, at det ikke er resultatet, der er det vigtigste, men selve processen.

Find rekvisitter i naturen

Vi har samlet kastanjer og lavet kastanjedyr lige siden ungerne var helt små, og det er sjovt at se, hvor meget der sker fra år til år. De første par år var det mest Søren og jeg, der fik kreeret noget, men nu giver ungerne den max gas og laver nogle sjove figurer selv. Vi tog først i skoven og samlede kastanjer, grankogler og nødder, og dagen efter tog vi til stranden, hvor vi samlede muslingeskaller, som vi ville bruge som hatte til vores kastanjedyr. Imens snakkede vi en hel masse om, hvordan vores kastanjedyr skulle se ud, og hvad vi skulle bruge til at lave dem osv.

I bestemmer selv niveauet

I virkeligheden er alt, man behøver jo nogle kastanjer, en æske tændstikker og en skrue eller skruetrækker til at lave huller med, og så er man i gang. Det fede er, at man helt selv bestemmer, hvor avanceret det skal være. I år er vi gået all in og har brugt øjne, limpistol, tusser, fjer og piberensere. Jeg havde printet lidt inspiration ud, som ungerne (okay indrømmet, nok mest jeg selv) kunne kigge lidt efter. Vi havde en super hyggelig eftermiddag, og til sidst pakkede vi vores dyr ned og tog dem med i skoven, hvor vi satte dem fint i skovbunden. På turen tilbage udbrød Mathilde: ”Mor det her har været den bedste dag, jeg synes, vi skal gøre det igen i morgen”. Næste år bliver en del af processen, at de selv skal rydde op efter al den kreative leg.

Skal I også på tur efter kastanjer?

God fornøjelse.

Limpistol, fjer, og sæt med piberensere, øjne, glimmer osv kan alt sammen købes i Panduro Hobby.
Limpistol Mini, 49,95.
Refill til limpistol, 24,95.
Hobbyrør, 99,95.
Fasanfjer, 29,95.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.