Hej forår! Og hej kartoffelsalat med spinat, ærter og sennepsdressing

Bland forårslækkerier i en skål og server dem som en ultra-nem kartoffelsalat. Så kan grillsæsonen næææsten bare komme an!

Friske råvarer og en dosis forårsvitaminer

Efter en grå vinter er der ikke noget bedre end forårsgrønne smagslækkerier. Salaten kan varieres i det uendelige, meeen … Altså, start lige med den her udgave og se, om dine smagsløg ikke bliver så glade, at de sender dig et takkekort. Vi synes i hvert fald ikke, at foråret kan skydes i gang på en mere perfekt måde!

Sådan gør du

Opskrift til 4 personer

Salat:
2 spsk olie
300 g kogte, kolde kartofler
2 dl babyspinat
8-10 radiser
2 forårsløg
½ bundt asparges
12-15 sukkerærter
1 dl frosne ærter
1 dl friskhakket dild

Dressing:
6 spsk olivenolie
4 spsk æbleeddike
1-2 spsk dijonsennep
½ tsk honning
Salt/peber

Fremgangsmåde

Salat:
Varm en pande op med olie. Halver de kolde, kogte kartofler, og kom dem på panden. Steg dem ved høj varme i ca. 5 minutter, så de tager farve.
Krydr med salt og peber. Tag panden af varmen.
Skær de blancherede asparges i 2-3 cm stykker. Snit radiser og forårsløg i fine skiver.
Bring en gryde med saltet vand i kog. Knæk bunden af aspargesene, og kom dem i det kogende vand. Blancher dem i 1 minut, og kom dem i en skål med iskoldt vand.
Bring gryden i kog igen.
Kom sukkerærter og frosne ærter i gryden, og blancher dem i 30 sekunder. Tag dem op, og læg dem i skålen med i iskoldt vand.
Bland kartofler, spinat, radiser, forårsløg, asparges, sukkerærter og ærter sammen i en stor skål.

Dressing:
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen, og smag til.
Vend salaten med dressingen og den friske dild lige inden servering.

Hvis du er pjattet med rodfrugter, så prøv fx Henriks opskrift på bagte rodfrugter med timian. Så har du snart samlet sammen til et helt vindermåltid!

Vi tager forbehold for skrivefejl.