Sarah guider: Bind din egen julekrans til døren

Hvem vil ikke gerne byde sine gæster velkommen med en smuk julekrans på døren? Vores ambassadør Sarah giver dig her en guide til, hvordan du nemt binder din egen – som garanteret vil blive beundret af de forbipasserende.

Af Sarah Lykke – @sarahlykkeforgaard

Jeg elsker december, og for mig betyder den hyggelige julemåned tid til familie, søde sager og kreative projekter. Et af mine kreative projekter i år er at skabe en smuk julekrans til døren, der skal skabe glæde for alle og enhver, der går forbi den.

En minimalistisk julekrans

Jeg har i år valgt at lave en minimalistisk krans, der hverken er rød eller grøn, men derimod i vinterlige nuancer – og som stadig er helt vildt julet, hvis du spørger mig. Jeg købte derfor en masse tørrede blomster i hvide og beige toner. De tørrede blomster holder meget længere end de friske. Og så kan de fås hos de fleste blomsterhandlere i lige den farve, du allerbedst kan lide. Er du mere til det naturlige udtryk, kan du også sagtens finde masser af fine grene i naturen. Jeg tog bagefter i Rosengårdcentret for at finde de sidste materialer til kransen.  

Jeg var en tur i Søstrene Grene, hvor de har et kæmpe udvalg af julepynt, som man kan bruge til kreative projekter. Her var jeg så heldig at finde en færdiglavet krans, der er smuk og naturlig i sig selv. Og det er ret vigtigt. Det kan nemlig være svært at skjule hele kransen med tørrede blomster, fordi de er mere skrøbelige at arbejde med end friske blomster. Jeg var også en tur i Panduro for at finde klar snor til at binde kransen og blomsterne sammen med.

Krans til 36,90 hos Søstrene Grene
Fiskeline eller klar snor til 69,95 hos Panduro Hobby

Sådan gør du

  1. Klip et langt stykke snor, og sno det rundt om kransen
  2. Lav nogle små buketter af de tørrede blomster, og bind dem skiftevis på den færdiglavede krans
  3. Afslut med en holdbar knude, så kransen kan holde til at hænge ude – også i blæsevejr
  4. Pynt kransen med bånd eller andre fine detaljer, hvis du har lyst

Jeg synes, at kransen er blevet så fin, og jeg glæder mig til, at den skal pynte på vores dør resten af året.

Har du fået mod på at binde din egen julekrans? Følg Sarahs guide, og du får den flotteste krans på hele vejen.

Kribler det i fingrene efter mere DIY? Så klik videre til Frejas fine DIY-papirkrans.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.