Henriks julegløgg

Er du ikke så meget til den traditionelle røde julegløgg? Nogen elsker den, og nogen synes, at den kan være lidt bitter. Hvis du hører til den sidste kategori, skal du prøve vores food-ambassadør Henriks hvide gløgg med appelsin, vanilje og hyldeblomst.

Af Henrik Hoffmann – @henrikhoffmann

Gløgg til alle

Hjemme hos os er vi mest til sød gløgg, og specielt vores børn er vilde med denne søde og varme drik. Og så kan den laves både med og uden alkohol, så alle kan være med uanset alder. Gløgg er ikke særligt tidskrævende eller kompliceret – og essensen sagtens kan laves nogle dage, inden den skal bruges.

Server gløggen med æbleskiver og julesmåkager eller bare for sig selv på en kold søndag.

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer. Tidsforbrug: ca. 30 min.

3 dl hyldeblomstsaft
75 g rørsukker
3 kanelstænger
Skal af 1 citron, økologisk
Skal af 1 appelsin, økologisk
1 vaniljestang
1-2 stjerneanis
1 stor håndfuld rosiner
1 stor håndfuld mandelsplitter
1 flaske hvidvin eller 1 flaske hvidvin uden alkohol

Bring hyldeblomstsaft i kog, og tilsæt rørsukker under omrøring, til det er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det trække under låg i mindst 20 min.

Tilsæt din foretrukne hvidvin, og varm det op igen.
Tilsæt rosiner & mandelsplitter, og server straks.

Så er det bare at tænde stearinlysene og invitere på gløgg. Og er du i humør til flere varmende opskrifter, så klik dig videre til Henriks opskrift på suppetoppings.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.