Henriks opskrift på tilbehør, der pifter dine efterårsretter op

Hvad serverer du af tilbehør til aftensmaden i efterårsmånederne? Det har vores ambassadør Henrik Hoffmann helt styr på. Læs med, og få opskriften på tilbehøret, der med garanti pifter dine efterårsretter op. Og du kan endda bruge flere af sæsonens råvarer – måske du har dem i haven?

Af Henrik Hoffmann – @henrikhoffmann

Prøv også: Henriks opskrift på kantarelsovs

Prøv også: Henriks opskrift på Sous Vide svinemørbrad

Små ovnbagte kartofler med rosmarin

Det skal du bruge:
1,5 kg små kartofler
Hvidløg
Salt
Olivenolie
Rosmarinblade fra 4-5 stilke

Sådan gør du:
Vask og skrub kartoflerne fri for den værste skræl.
Læg dem i et ildfast fad, og vend med olivenolie.
Læg hele hvidløgsfed med i fadet.
Drys med rosmarinblade og salt.
Bag kartoflerne i ovnen, til de er bløde indeni.

Tip: Put kartofler og olie i en frostpose, og ryst godt. Sådan undgår du at få klistrede fingre.

Grillede honningglaserede gulerødder med timian

Det skal du bruge:
1 kg gulerødder med top
8 spsk olivenolie
4 spsk honning
Timianblade til pynt

Sådan gør du:
Vask og halvér gulerødderne.
Varm forsigtigt olien i en gryde, og opløs honningen heri (kan evt. også gøres i mikroovnen i 30 sek).
Pensl gulerødderne med honningblandingen.
Grill på grillen eller en grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side. Pas på, de ikke brænder fast.
Pensl jævnligt med honningblandingen.
Drys med friske timianblade.

To slags focacciabrød

Her er det tilladt at snyde. Det gjorde jeg og købte en focaccia-melblanding fra Valsemøllen.
Følg vejledningen på posen. Posens indhold er til to brød, så jeg lavede et med soltørrede tomater og oliven og et andet med frisk rosmarin.

Så er det bare med at komme i sving med køkkengryderne. Følger du Henriks opskrift, har du det perfekte tilbehør til dine efterårsretter. Velbekomme!