Sommerens festligste hapsere

Når den nyudklækkede student skal fejres i haven, når familien kommer på besøg til grillhygge, eller når det hele bare skal være lidt fint, har vi kun ét budskab: Snacks, snacks og atter snacks! Vi har samlet sommerens bedste bud på de lækreste hapsere i det salte og det søde køkken lige her. Og hurra: Fordi det er så små portioner, må man godt spise lidt mere af det hele …

Minicroissant med parmaskinke, pesto og mozzarella

Det skal du bruge til 16 stk. 

  • 1 rulle butterdej
  • 1 dl grøn pesto
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 dl revet mozzarella
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Del butterdejen på langs. Skær de 2 plader i 8 trekanter med flad spids.
  • Smør 1/2 tsk. pesto på trekanten. Læg en halv skive parmaskinke på den brede ende af trekanten, og drys med revet ost.
  • Rul den brede ende omkring fyldet og mod den smalle ende, så du får et horn. Fortsæt med resten af trekanterne.
  • Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Tag croissanterne ud, og lad dem afkøle på en bagerist.

Jordbær og pandekagestrimler på pind

Det skal du bruge til 16 stk. 

  • 240 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1 tsk. revet citronskal (valgfrit)
  • 3 æg
  • 6 dl letmælk
  • 25 g smeltet smør
  • 48 små jordbær (til servering)

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt og citronskal sammen i en skål.
  • Tilsæt æg og mælk lidt ad gangen, mens dejen piskes sammen. Rør smeltet smør i dejen.
  • Stil dejen i køleskabet, og lad den hvile 20 minutter.
  • Kom smør på en pande og varm den op. Kom 1⁄2 dl dej på panden i et tyndt lag, og bag pandekagen. Fortsæt med resten af dejen.

Servering

  • Rul pandekagerne sammen, og skær dem ud i 2 cm stykker. Kom skiftevis jordbær og pandekage på en grillpind.
  • Tip: Smør pandekagerne med nutella, inden de rulles.

Små kartoffelpandekager med lakserillette

Det skal du bruge

  • 2-3 bagekartofler (400 g)
  • 1 løg
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Riv kartofler og løg groft. Pres med hænderne væden fra.
  • Bland revet kartoffel og løg med hvedemel, salt og æg.
  • Fordel ca. 1 spsk. kartoffelmasse på en bageplade med bagepapir. Brug eventuelt en udstikker, hvis de skal være helt runde og sirlige. Fortsæt med resten af kartoffelmassen.
  • Bag kartoffelpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Det skal du bruge til lakserillette

  • 250 g varmrøget laks
  • 125 g cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt/peber
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

  • Bland varmrøget laks, cremefraiche, citronsaft, salt og peber sammen til en creme. Smag til.
  • Når du skal servere, kommer du 1 spsk. lakserilette på hver kartoffelpandekage og topper med frisk dild. Server straks.

Vi ønsker et kæmpe stort tillykke til alle studenterne, fødselarerne, jubilarerne og alle de andre, som fortjener at blive fejret med hapsere og bobler i massevis!

Vi tager forbehold for skrivefejl.