Sommerens festligste hapsere
Sommerens festligste hapsere
Når den nyudklækkede student skal fejres i haven, når familien kommer på besøg til grillhygge, eller når det hele bare skal være lidt fint, har vi kun ét budskab: Snacks, snacks og atter snacks! Vi har samlet sommerens bedste bud på de lækreste hapsere i det salte og det søde køkken lige her. Og hurra: Fordi det er så små portioner, må man godt spise lidt mere af det hele …
Minicroissant med parmaskinke, pesto og mozzarella
Det skal du bruge til 16 stk.
- 1 rulle butterdej
- 1 dl grøn pesto
- 8 skiver parmaskinke
- 1 dl revet mozzarella
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Del butterdejen på langs. Skær de 2 plader i 8 trekanter med flad spids.
- Smør 1/2 tsk. pesto på trekanten. Læg en halv skive parmaskinke på den brede ende af trekanten, og drys med revet ost.
- Rul den brede ende omkring fyldet og mod den smalle ende, så du får et horn. Fortsæt med resten af trekanterne.
- Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Tag croissanterne ud, og lad dem afkøle på en bagerist.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/05/2-1-uai-1080x1920.jpg)
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/05/4-uai-1080x1920.jpg)
Jordbær og pandekagestrimler på pind
Det skal du bruge til 16 stk.
- 240 g hvedemel
- 40 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1⁄2 tsk. salt
- 1 tsk. revet citronskal (valgfrit)
- 3 æg
- 6 dl letmælk
- 25 g smeltet smør
- 48 små jordbær (til servering)
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt og citronskal sammen i en skål.
- Tilsæt æg og mælk lidt ad gangen, mens dejen piskes sammen. Rør smeltet smør i dejen.
- Stil dejen i køleskabet, og lad den hvile 20 minutter.
- Kom smør på en pande og varm den op. Kom 1⁄2 dl dej på panden i et tyndt lag, og bag pandekagen. Fortsæt med resten af dejen.
Servering
- Rul pandekagerne sammen, og skær dem ud i 2 cm stykker. Kom skiftevis jordbær og pandekage på en grillpind.
- Tip: Smør pandekagerne med nutella, inden de rulles.
Små kartoffelpandekager med lakserillette
Det skal du bruge
- 2-3 bagekartofler (400 g)
- 1 løg
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Riv kartofler og løg groft. Pres med hænderne væden fra.
- Bland revet kartoffel og løg med hvedemel, salt og æg.
- Fordel ca. 1 spsk. kartoffelmasse på en bageplade med bagepapir. Brug eventuelt en udstikker, hvis de skal være helt runde og sirlige. Fortsæt med resten af kartoffelmassen.
- Bag kartoffelpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Det skal du bruge til lakserillette
- 250 g varmrøget laks
- 125 g cremefraiche 18 %
- 2 spsk. citronsaft
- Salt/peber
- Frisk dild
Fremgangsmåde
- Bland varmrøget laks, cremefraiche, citronsaft, salt og peber sammen til en creme. Smag til.
- Når du skal servere, kommer du 1 spsk. lakserilette på hver kartoffelpandekage og topper med frisk dild. Server straks.
![](https://rosengaardcentret.dk/wp-content/uploads/2020/05/1-1-uai-1080x1920.jpg)
Vi ønsker et kæmpe stort tillykke til alle studenterne, fødselarerne, jubilarerne og alle de andre, som fortjener at blive fejret med hapsere og bobler i massevis!
Vi tager forbehold for skrivefejl.