Hurra for tærte: Galette med asparges og sukkerærter

En tærte går man aldrig galt i byen med, og denne grønne forårsgalette er et sikkert hit for hele familien!

Aldrig mere bøvl med tærtedejen

Galette stammer fra det franske køkken, hvor udtrykket bruges om former for flade tærter med lækkert fyld. Og egentlig er det også bare et fransk ord for ”hvorfor gøre det sværere end det er?” – for i stedet for at bøvle med at lave fine kanter (ain’t nobody got time for that!), folder du simpelthen bare dejen ind over fyldet og bager den i ovnen. Dét er bagning, vi kan være med på!

Det skal du bruge

Dej
150 g smør
180 g hvedemel
70 g grahamsmel (eller andet groft mel)
1 tsk salt
1 æg
1-2 spsk koldt vand
Fyld
1 bundt grønne asparges
10 sukkerærter
100 g cremefraiche 18 %
40 g revet parmesan
1 æg
¼ tsk muskatnød
Salt/peber

Top
Feldsalat, friske sukkerærter og ærteskud

Fremgangsmåde

Dej
Smuldr smør, hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål.
Tilsæt æg samt eventuelt 1-2 spsk vand, og saml dejen hurtigt uden at ælte den for meget.
Pak dejen i ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 30 minutter køleskabet.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på ca. 40 cm i diameter.

Fyld
Knæk bunden af aspargesene af, og skær dem i 3 cm stykker. Skær ligeledes sukkerærter i 3 cm stykker.
Kom cremefraiche, parmesan, æg, muskatnød, salt og peber i en skål. Pisk det godt sammen.
Fordel cremefraiche-blandingen på tærtedejen, men hold ca. 6 cm kant fri hele vejen rundt. Kom asparges og sukkerærter ovenpå.
Fold dejen ind over fyldet, og pres kanterne let sammen.
Bag tærten ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter, til den er gylden, og fyldet er fast.
Top tærten med frisk feldsalat, sukkerærter i fine strimler og ærteskud.

Mmm … Kan du dufte foråret? Hvis ikke, så kan du helt sikkert, når du har sat tænderne i galetten. Det lover vi. Velbekomme!

Vi tager forbehold for skrivefejl.