Butikkerne anbefaler: Efterårsfryd for ganen

Hvad skal vi drikke og snacke, mens efteråret rusker løs? Vi smuttede forbi The & IdéSv. Michelsen og Helsam for at få deres anbefalinger til det bedste efterårskræs.

Flydende lækkerier hos The og Idé

Varme drikke er selvskrevne til den kolde sæson, og hos The & Idé har de fundet to virkelig gode bud frem – og der er selvfølgelig både noget til te- og kaffedrikkeren. Skru lidt ekstra op for hyggen, og bryg en kop af den gode, klassiske Gourmetkaffe, der har lækre krydrede undertoner, og som The & Idé blandt andet anbefaler til efteråret.

Er du mere til te og er tosset med chokolade, så kombinér dine to cravings i den helt nye After 8 te, som The & Idé har skabt med en blanding af chokoladete, flødete og pebermynte, der tilsammen smager som After Eight chokolade. Til en varm drik hører gerne et godt stykke brød, og her anbefaler The & Idé en topping, vi slet ikke kan vente med at smage: Marmelade med abrikos og ingefær. Årh!

Sirup til det hele

Du kender selvfølgelig til sirup på pandekager og i kaffen, og hos The & Idé fremhæver de især to slags sirup, der også kan lidt andet. Den første, vi kaster os over, er en sirup med blodappelsin, der med sin afbalancerede smag hverken er for kraftig eller for sød. Bland den op med vand, og drik den som saft, brug den i drinks, hæld den over pandekager eller is, og dryp den over en god salat.

Og så er der selvfølgelig kaffesiruppen, som er noget sødere i det, eftersom det er en sukkersirup. Netop derfor smager den også helt himmelsk i kaffen, hvis du spørger The & Idé (vi tror på dem). Hvis du er meget til det søde, kan du også bruge den klassiske sukkersirup som en ekstra sød tilføjelse til desserten.

Kaffesirup, 54,- fra The & Idé
Sirup med blodappelsin, 39,95 fra The & Idé
After 8 te – 100 g for 49,- fra The & Idé
Gourmet kaffebønner 55,- fra The & Idé
Marmelade 39,95,- fra The & Idé
Tesi 39,95 fra The & Idé

Søde sager hos Sv. Michelsen

Hos chokoladeeksperterne i Sv. Michelsen anbefales en ny chokoladestick, som både fås med orangesmag og i lys, mørk og hvid chokolade. Prøv dem i en kop brandvarm mælk, så har du en dejlig kop varm chokolade eller i kaffen for et sødt chokotwist.

Skal der også lidt sødt på bordet, må du ikke snyde dig selv for Sv. Michelsens lakridsdragéer. De runde mundfulde er lige til at blive salig af, og hvis du ikke kan vælge, synes vi bare, at du både skal prøve dem med chokolade og lakrids og dem med smag af chili og hindbær. Fik vi nævnt at alt, de laver hos Sv. Michelsen er Fairtrade, håndlavet og danskproduceret?

Sticks:

16 kr./stk. fra Sv. Michelsen

4 for 59,- fra Sv. Michelsen

8 for 99,- fra Sv. Michelsen

Lakridsdragé:

65 kr./stk. fra Sv. Michelsen

2 for 120,- fra Sv. Michelsen

Helsesæson hos Helsam

Sundt behøver aboslut ikke at rime på kedeligt, og det er de mange spændende produkter hos Helsam et godt eksempel på. Te er også i fokus her, og Helsam anbefaler blandt andet de økologiske og biodynamiske teer fra tyske Sonnentor. Pakkerne har de fineste buskaber, og der er masser af teblandinger at vælge i mellem, f.eks. maté-krydderi, krydderi-urtemix, urte-frugtmix.

Tebrevene fra English Tea Shop er også en anbefaling værdig, og der er netop kommet en ny variant med forskellige smage. Og så er den smukke dåse en ikke uvæsentlig bonus, der kan bruges som en fin kagedåse, når teen er drukket. Pukka teerne kommer vi heller ikke udenom, og de har da også med god grund vundet mange te-hjerter. Prøv varianterne med kanel, der luner godt i efteråret.

Det er ikke altid, at te alene kan stille den søde tand, og derfor har Helsam selvfølgelig også et bud på efterårets sødeste pleasure. Nemlig ingefærkarameller fra Renée Voltaire med mango- eller peanutsmag. Hos Helsam fortæller de, at karamellerne især er populære i yogakredse – og så er de endda veganske, så her kan alle være med.

Ginger chew 40,- fra Helsam
English Tea Shop æske 99,- fra Helsam
Pukka te pose 80,95 kr. fra Helsam
Pukka enkelte te breve 10 for 25,- fra Helsam
Sonnentor te 43,95 fra Helsam

Hvor skal du mon på jagt efter dit efterårs foretrukne snacks og drikke?

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.