DIY-påskeæg i pasteller

Når nu påsken skal bruges hjemme, er der ekstra god grund til at pynte op – og bruge nogle af de ekstra timer på hjemmelavet påskepynt. Derfor får du her opskriften på de fineste hjemmegjorte påskeæg.

Påske i pasteller

Påske rimer på pastelfarver, og derfor er vores påskeæg selvfølgelig fulde af flotte pasteller, der spreder glæde og forårsfornemmelser i hjemmet.

Find frem, hvad du har af pensler, maling og kreative dippedutter der kan give påskeæggene et kreativt udtryk. Og hvis du ikke har æg af skum, som vi har brugt her, kan du puste almindelige æg og dekorere dem.

Indkøbsliste:
Stor pensel, Søstrene Grene 8,84
Skumpensel, Søstrene Grene 3,68
Grøn og rosa ”Textil” maling, Søstrene Grene 31,90 pr. stk.
Råhvid ”Outdoor and indoor” maling, Søstrene Grene 32,90
Glimmer, Panduro 26,95
Skumæg, Panduro 39,95
Færdigpustede æg (6 stk.), Panduro 49,95

Sådan gør du

  1. Find ud af, hvordan dine påskeæg skal se ud. Søg for eksempel lidt inspiration på nettet. Vi valgte et enkelt udtryk, så du også nemt kan have børnene med.
  2. Læg en gammel dug på bordet for at undgå at få maling alle vegne. Læg alle dine materialer frem, så du har overblik over projektet.
  3. Mal æggene i forskellige nuancer (fx rosa, råhvid og grøn som her), og lad dem tørre i cirka 30 minutter. Du kan med fordel male æggene ad to omgange for at opnå en flottere farve og bedre dækning. Hvis du har en pensel af skum, kan du bruge den til at skabe en sjov tekstur på påskeæggene – vi har for eksempel lavet bløde effekter med råhvid maling ved at bruge en næsten tør skumpensel, som giver et smukt og marmorlignende look.
  4. Pynt de malede påskeæg med glimmerstøv, når æggene er tørre. Du kan variere lidt og dække nogle æg helt til i glimmer og andre delvist, så æggene får kreative og forskellige udtryk.

Indkøbsliste:
Plastikkrus, Normal 18,-
Neglelakker, Normal 20,- pr. neglelak
Færdigpustede æg (6 stk.), Panduro 49,95

Påskeæg med neglelak

Har du også skuffen fuld af neglelak? Det kan du faktisk også bruge til at dekorere dine påskeæg. Vær dog opmærksom på materialet, du dekorerer, da det ikke er alle æg, der kan tåle det. Bruger du neglelak, er det bedst at bruge rigtige æg.

Det skal du bruge:
Plastikkrus
Neglelakker
Færdigpustede æg

Sådan gør du

1. Fyld vand op til kanten af et plastikkrus.
2. Hæld derefter den ønskede mængde neglelak i vandet. Du kan med fordel blande forskellige nuancer for at skabe et sjovt og anderledes udtryk.
3. Neglelakken placerer sig i toppen af kruset, og herefter kan du pynte æggene. Find en pind eller noget andet til at holde ægget med, og drej derefter forsigtigt ægget rundt i overfladen af kruset.
4. Når du har den ønskede mængde neglelak på ægget, så lad neglelakken dryppe af, og sæt ægget til tørre. Når lakken er tør, kan du se resultatet.

Vupti. Nu er du klar til at pynte dit påskehjem med fine og personlige påskeæg. God fornøjelse, og god påske.

Vil du have mere inspiration til DIY-projekter? Så klik videre til de fineste hjemmegjorte muleposer.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.