DIY med Freja: Malet glas

Elsker du at sætte et personligt præg på indretningen med små DIY-projekter? Se hvordan vores ambassadør Freja forvandler glas og vaser til dekorative pyntegenstande, og gør hende kunsten efter.

Af Freja Rosengreen –@frejjack 

Det skal du bruge

Du har næsten med garanti alle redskaberne derhjemme i forvejen. Start med at finde de glas eller vaser frem, som du vil dekorere. Derudover skal du bruge en skål, der gerne må blive beskidt, neglelak i de farver, du vil male med og en vatpind.

Vase/lysestage, 19,95 kr. fra Rosengårdens Isenkram
Glas, 10 kr. fra Rosengårdens Isenkram
L’oréal neglelak (664), 79,95 kr. fra Matas
Depend neglelak (541), 29,95 kr. fra Matas

Dyppemetoden – sådan gør du

Start med at fylde lidt over halvdelen af skålen med vand, og hæld derefter lidt neglelak i, så det fordeler sig i et tyndt lag i vandets overflade. Hvis du bruger flere farver sammen, kan du bruge en vatpind til at røre farverne sammen i vandet. Nu er du klar til at dekorere dine glas. Tag et glas ad gangen, og dyp og drej det i skålen, så lakken sætter sig op ad glassets sider. Tag glasset op, og lad det dryppe lidt af, inden du stiller det til tørre med bunden i vejret. Lad lakken tørre helt ind i mindst en halv time, før du vender det om. Når lakken er tør, er glasset klar til brug – som vase, til stearinlys, og hvad du ellers kan finde på. Når du dypper glassene på denne måde, får du et organisk og dekorativt udtryk, som giver et fint twist til din indretning.

Mal med vatpinde

Du kan også dekorere dine glas ved at male direkte på dem – her er neglelak også perfekt til formålet. Tag en vatpind, og fjern vattet i den ene ende, hvis du vil lave fine prikker på glasset som her. Dyp enden uden vat i den neglelak, du vil male med, og lav små dutter på glasset – pas på med at komme for meget lak på, så prikkerne begynder at løbe. Lad lakken tørre helt ind inden brug.

Nu er det bare med at få kigget i skabene derhjemme, så du også kan komme i gang med at lave de dekorative glas – du kan i øvrigt også bruge porcelæn til formålet.

God fornøjelse!

Kribler det i fingrene efter mere DIY? Så klik videre til Frejas DIY med blade.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.