Frejas DIY-guide til smukke blade

Det er næsten synd, at efterårets gyldne blade bare skal ligge der på jorden, når træerne taber dem. Vores ambassadør Freja har været en tur ude og samle blade, som kan bruges i indretningen.

Af Freja Rosengreen – @frejjack

Det skal du bruge

Du skal selvfølgelig have fat i nogle blade – og har du en skov i nærheden, er det oplagt at finde bladene der. Tag gerne de blade, som lige er faldet af, og som stadig indeholder lidt væske – de helt visne kan nemt smuldre, når du tegner på dem. Du skal også bruge noget til at dekorere bladene med. En såkaldt Posca pen, der kan tegne på de fleste overflader som sten, træ, blade og glas er at foretrække. Derudover skal du bruge et par aviser, noget tungt (fx en tyk bog), en tynd LED-lyskæde, ståltråd og nogle perler.

Sådan gør du

Når du har fundet de blade, du vil bruge til din efterårspynt, glatter du dem ud mellem to aviser og lægger noget tungt ovenpå, så bladene ikke krøller sammen. Når bladene er fint glattet ud, kan du dekorere dem i fine mønstre. Leg gerne med forskellige udtryk, det giver et flot spil, når bladene hænges op i forlængelse af hinanden. Når du har dekoreret bladene, kan du binde dem sammen på en lyskæde som vist her. Træk perlerne på ståltråd, og brug den til at hænge bladene fast på lyskæden. Nu har du den fineste efterårslyskæde til indretningen. Du kan også binde bladene på nogle grene og stille dem i en vase.
Er du også allerede på vej ud ad døren for at finde blade? Vi er sikre på, at de dekorative blade giver efterårshyggen et nøk opad – og at dine gæster vil elske dem.

God fornøjelse!

Kan du ikke få nok af DIY-projekter? Så se også Frejas DIY med malede glas.

Posca tynd tusch 0,7 mm, 27,95 kr. fra Panduro
Posca tyk tus 0,9-1,3 mm, – 37,95 kr. fra Panduro
Lyskæde, 25 kr. fra Føtex. Kan købes fra uge 42.
Lyskæde, 119,95 kr. fra Panduro
Perlerne er Frejas egne og kan købes i Panduro
Perler, 64,95 kr. fra Panduro

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.