Hvilke briller passer til din ansigtsform?

Skifter du heller ikke dine briller ud lige så ofte, som du måske sniger en ny kjole med hjem? Briller er ofte en mere langvarig investering, og derfor er det vigtigt, at de passer godt til dit ansigt – og så må de selvfølgelig også gerne følge brillemoden. Vi har fået Synoptiks bedste råd til, hvilket stel du bør vælge alt efter din ansigtsform.

Oval ansigtsform

Hvis dit ansigt er ovalt, er dit kæbeparti lidt smallere end pandepartiet, og derfor kan du med fordel vælge en brille, der bevarer den naturlige harmoni i ansigtet. Det gør du ved at vælge et stel, der passer til dit ansigts størrelse, og så bør stængerne være placeret højt eller midt på stellet. Hugo Boss modellen med træstænger er et godt bud til den ovale ansigtsform ifølge Synoptik, og brillerne har en tidløs facon og det evigt moderne look i brun skildpadde, som passer til de fleste.

Hugo Boss briller, 3198,- fra Synoptik

Kvadratisk ansigtsform

Din ansigtsform er kendetegnet ved, at pande, kindben og kæbeparti har samme bredde og et markeret kæbeparti. Du bør gå efter en stelfacon med god tyngde foroven, og som skråner ned imod hagen. Undgå de meget kantede eller helt runde stel, da det vil fremhæve kæbepartiet. Hos Synoptik anbefaler de det lette og firkantede stel fra Hugo Boss, som har et fint, men markeret look – og så gør det vel heller ikke noget, at firkantede briller hitter denne sæson?

Hugo Boss briller, 3198,- fra Synoptik

Dråbeformet ansigt

Er dit kæbeparti mere markant end din pande, har du et dråbeformet ansigt. Her fortæller Synoptik, at især stel med mest fylde foroven, og som skråner ind mod hagen skaber en længere hage og en smallere kæbe. En brille som for eksempel det brune runde stel fra Morris vil derfor skabe god harmoni til dit ansigt – og farven er på toplisten over det mest moderne lige nu.

Morris briller, 2798,- fra Synoptik

Hjerteformet ansigt

Hvis dit ansigt er hjerteformet, har du et smalt kæbeparti, en markeret pande og ofte et lille ansigt. Ifølge Synoptik bør du gå efter et stel i bløde former med nedadgående linjer, som skaber illusionen af et bredere kæbeparti og blødgør linjerne. Gå udenom meget store stel, som virker dominerende, men vælg i stedet et, hvor stængerne er placeret lavt – for eksempel det fine stel fra Max Mara i en smuk jordfarve, som vi ser en del af denne sæson.

Max Mara briller, 2798,- fra Synoptik

Diamantformet ansigt

Kendetegnet ved diamantformen er, at panden og kæbepartiet er smallere end dine kindben. Derfor bør du gå efter et stel med bløde kanter og undgå de smalle, spidse og kantede faconer. Synoptik fremhæver især det store ovale stel fra Gucci som et godt match til denne ansigtsform – og vær ikke bekymret for størrelsen. Store stel bliver nemlig mere og mere moderne.

Gucci briller, 3398,- fra Synoptik

Har du også fået lyst til at investere i et par nye briller? Nu ved du i hvert fald, hvor de er eksperter i at finde det helt rette stel til dig.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.