Rosengårdcentret vintertræning

Tøj til vinterløbet

Når decembers mange eskapader er ovre og januarkulden begynder at bide os i næsetippen, kan det være svært at sige farvel til sofaen og komme afsted på løbeturen. Men det er aldrig så slemt, når man endelig er i gang – og med den rigtige påklædning, kan det ligefrem være sjovt!

Din kropstemperatur er vigtig

Hvis du skal yde dit bedste, er det afgørende, at du har en behagelig temperatur i kroppen. Dine muskler arbejder også bedre, jo varmere de er, og derfor er det ikke helt nok bare at hoppe i det kølige løbetøj og så tilføje hue og handsker. Vi tager den oppefra og ned.

Addidas løbejakke, 799,95,- fra Intersport

Lune ører og på med vanten

Det er ikke særligt rart at fryse på ørerne, og endnu værre er det, hvis det blæser meget, for så risikerer du også at få ondt i ørerne på din løbetur. Derfor er det med at finde en god hue eller et pandebånd, der sidder godt til, så du ikke skal rette på noget undervejs. Ved vanterne skal du tænke i lidt samme princip som huen. Det handler både om at holde fingrene lune, men også om komfort. Vælg et par handsker, du synes er behagelige, og som ikke generer dig undervejs.

Løbehue, 99,95,- fra Intersport
Løbehandsker, 149,95,- fra Intersport

Løbelag-på-løbelag

Ja, lag på lag-tendensen holder også, når vi snakker løbetøj. Men her er det altså mere et spørgsmål om at være praktisk end smart. Med en tynd, svedtransporterende bluse inderst, en tæt, isolerende (og svedtransporterende) bluse i midten og en vindtæt, åndbar løbejakke yderst er du godt løbende.

Craft langærmet t-shirt, 599,95,- fra Intersport

Varme til bentøjet

Her skal du fokusere på komfort. Vælg et par tykkere og forede løbetights, der passer til den danske vinters temperatur. Og hvis vinteren er ekstra hård, kan du investere i et par lette løse og vindtætte bukser, som du kan have udenpå dine tights.

Vintertights, 399,95,- fra Intersport

Plads i skoen

Først og fremmest skal dine vinterløbesko kunne klare de lidt hårdere vejrforhold, som vinteren byder på. Men det er også vigtigt, at du vælger en model og størrelse med lidt ekstra plads i, for hvis skoene sidder helt tæt, kommer du til at fryse og få ondt. Gå efter et par, hvor der er plads til at bevæge tæerne og til at have en lidt tykkere strømpe i.

Ascics Gel-Nimbus 21, 1499,95,- fra Intersport

Så er der vist ikke så meget andet at sige, end at vi ønsker dig god løbetur – og husk reflekserne, hvis du løber, mens det er mørkt. Vi tror på dig!

Er du mere til indendørstræning, kan du få 8 øvelser til effektiv hjemmetræning her.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.