Fin og farverig styling til jul og nytår

Årets sidste måned betyder for manges vedkommende en masse fester (og dertilhørende tøjkriser). Vores ambassadør Sarah kender alt til at gå med det sikre valg til julefrokoster og nytårsfester. Og det er slet ikke så dumt, mener hun – man kan nemlig sagtens pifte den lille sorte op med farverig og festlig styling af hår og makeup.

Af Sarah Lykke – @sarahlykkeforgaard

Det klassiske julelook

Festligt og behageligt – det er vigtigt. Jeg forbinder juleaften med hygge, hvor der skal være plads til julemaden under kjolen, og læbestiften skal holde hele aftenen. Jeg har valgt et klassisk julelook med røde læber i fokus. De store mængder mad kan ofte skræmme de fleste fra at vælge røde læber. Men jeg har fundet læbestiften, der holder hele aftenen (og natten). Og det giver anledning til at smovse en masse lækker julemad uden at miste de røde læber undervejs.

Tip: Brug en lidt mørkere læbeblyant til at definere læbekanten. Fordel derefter læbeblyanten blidt på hele læben, før du påfører din læbestift. Så sikrer du en base under læbestiften, så den bliver på læberne og ikke på vinglasset.

Læbestift fra Mac i farven ”Russian Red” 170,- hos Beauty Team
Læbeblyant fra Mac i farven ”He said, She said” 170,- hos Beauty Team

Enkel og feminin hårstyling

Der er fart på læberne i det her look, så jeg har valgt at holde resten simpelt. Jeg har stylet mit hår med et par bløde fald og pyntet med et fint perlespænde i den ene side. Man kan også sagtens bruge et spænde i hver side, hvis man ønsker håret væk fra ansigtet.

Tip: Brug et glattejern, og tag store totter, når du glatter håret. Hvis du ønsker et fyldigere hår kan du bukke glattejernet indad i spidserne. På den måde opnår du bløde fald i håret. Brug en saltvandsspray i længderne for skabe en god struktur, hvis dit hår har svært ved at holde formen.

Perlespænde fra Glitter til 60,-

Årets (sidste) fest

Nytår ér jo bare årets fest – men det er også en aften forbundet med tøjkriser og en masse planlægning for at finde det perfekte nytårslook. Jeg kan godt lide at kombinere det simple med det eksperimenterende, så til i år har jeg valgt en farvestrålende øjenmakeup, der changerer smukt, når jeg indtager dansegulvet til midnat. Jeg har lagt en naturlig base, men har samtidig brugt de samme nuancer fra øjenmakeuppen til min blush på kinderne og læbestiften. Når der er fuld knald på glimmerøjnene, er en mat base ret vigtig, så hele ansigtet ikke shiner om kap med diskokuglen.

Tip: Brug en pudder eller endnu bedre en setting powder, når du har lagt din foundation. Den sørger for at mindske de steder, hvor din hud har tendens til at skinne ekstra meget i løbet af aftenen. Husk også at fugte huden godt, inden du påfører foundation. Afslut med en setting spray, og du er sikret en makeup, der holder til den lyse morgen.

Det er meget individuelt, om man går all in på nytårsfesten iført en nytårshat eller i stedet prioriterer en smuk frisure. Jeg kan godt lide at have store bløde bølger i håret, der holder hele aftenen. Her er der både plads til at svinge med håret og til en fancy nytårshat, uden at det ødelægger frisuren.

Tip: Brug et krøllejern, og tag mindre totter. Når håret er kølet af, kan du redde det igennem for at opnå et blødere resultat. Det er en god idé at skifte retning på krøllejernet, hvis du ønsker et naturligt og tilfældigt resultat, der ikke ser for sat ud.

Øjenskygge fra Mac i farven ”Darkroom” 150,- hos Beauty Team
Øjenskygge fra Mac i farven ”Sweet Tart” (fra paletten Prissy Princess) 435,- hos Beauty Team
Setting spray fra Mac ”Prep + Prime, Fix+ Matte” 175,- hos Beauty Team

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.