DIY-guide: Sådan laver du snoede lys

DIY-guide: Sådan laver du snoede lys

Er du også helt vild med de snoede lys, som ikke er til at komme udenom lige nu? De er super nemme at skabe selv – og de er et helt perfekt kreaprojekt i den mørke tid, hvor vindueskarmen gerne må skinne lidt ekstra.

Lad der være lys

Det er altid lidt mystisk med de trends, der opstår på sociale medier. Du går hele livet og tror, at lys bare er lys. Og pludselig en dag ser du en video, hvor det går op for dig, at lys faktisk er et levende materiale, du kan forme og lege med, ligesom ler. Hvorfor har vi aldrig tænkt på dét?

Det har vi nu – og vi har fået dygtige Marlene fra DEJONG STUDIO til at vise, hvordan du laver dit helt eget udtryk i alle farver, opfinder et nyt slags kalenderlys, laver en sød venindegave, eller sætter lysene sammen i et mix af forskellige farver, som skaber et sjovt og unikt look.

Sådan gør du

1. Find stearinlys i forskellige farver og længder. Det er ret fint at mixe dem.

2. Stil lysene i varmt (ca. 40 grader) vand i 15-20 minutter. Det blødgør dem, og gør dem nemmere at arbejde med.

3. Tag lysene op af vandet, og tør dem forsigtigt.

Tryk dem herefter flade der, hvor du gerne vil lave snoningerne. Man kan trykke dem flade med fingrene, men resultatet bliver flottere, hvis du gør det med en kagerulle.

4. Tag fat i lyset foroven og i bunden, og begynd nu at sno lyset. Prøv dig frem med, hvor mange snoninger du vil lave på hvert lys.

5. Læg lysene i koldt vand efter snoningen, så de kan køle af til brug.

TIP: Husk at rette lyset helt lige, inden du lægger det i det kolde vand. Så får du det flotteste resultat i lysestagen bagefter.

Indkøbsliste

Stearinlys fra 1,78 kr. i Søstrene Grene
Kalenderlys til 9,88 kr. i Søstrene Grene
Stearinlys til 4 kr. i Normal
Stearinlys til 3,33 kr. i Flying Tiger Copenhagen
Kagerulle til 50 kr. i Flying Tiger Copenhagen

TIP: Julen står for døren, og hvorfor ikke også give dit kalenderlys et twist? Sørg for at slutte snoningen, så 1-tallet er vertikalt med 24-tallet. Så får du det smukkeste lys, som du kan nyde i december.

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.