Din guide: Klar, parat, skolestart

Er din lille skat blevet så stor, at det er tid til skolestart efter sommerferien? Det er et stort øjeblik – både for børn og forældre. Men hvilken skoletaske skal du vælge? Og hvad skal du putte i den?

Vi har været en tur rundt i centret for at sammensætte et skolestartskit. Vi starter med det vigtigste, nemlig skoletasken. Og herefter får du et par gode ideer til, hvad du kan putte i den, og hvordan børneværelset bliver skoleklar.

Sådan vælger du den rigtige skoletaske

Udover, at tasken selvfølgelig skal falde i den lilles smag, så handler valget af taske om mere end den rigtige superhelt og farve. Det vigtigste er nemlig komfort. Det lyder måske banalt, men det er vigtigt at prøve den. Prøve den med og uden jakke. Lad dit barn slentre en lille tur med tasken på og mærke efter, om den sidder ordentligt.

Beckmann skoletaske til 749,95 kr. fra Neye

Vægten er alfa omega

Tasken i sig selv må ikke veje for meget. En tommelfingerregel er, at tasken ikke må veje mere end 1 kg. i sig selv og max 15 % af dit barns vægt, når den er fyldt. Derfor er det en god idé, hvis guldklumpen hopper en tur på vægten, så du er opmærksom på det, inden tasken bliver proppet med tunge bøger, mættende madpakke og fyldt penalhus.

Kan selv, vil selv

Og det skal dit barn have lov til, når det kommer til skoletasken. Derfor skal du vælge en taske, som er nem at lyne op og i uden hjælp fra en voksen. Lad også barnet pakke tasken selv, så det er nemt for ham/hende at finde sine ting. Det giver en følelse af at være selvstændig, stor og sej.

Ylvis & Minimoomis penalhus til 379 kr. fra Panduro Hobby

Hvad skal der være i skoletasken?

Der skal selvfølgelig være et penalhus med plads til blyanter i alle regnbuens farver, og hvad der hører til af blyantspidser, viskelæder, lineal mm. Der skal også være styr på drikkedunk og en gymnastiktaske. Og hvis børneværelset også skal gøres skoleklar, kan du fylde det med fine opbevaringsmapper, notesbøger, blyanter og tudser.

Notesbøger fra 14,40 kr. fra Søstrene Grene
Penalhus til 22,90 kr. fra Søstrene Grene
Viskelæder til 1,98 kr. fra Søstrene Grene
Blyantspidser til 3,90 kr. fra Søstrene Grene
Blyanter til 9,98 kr. fra Søstrene Grene
Magasinholder til 26,90 kr. fra Søstrene Grene

Rigtig god skolestart.

 

Vi tager forbehold for skrivefejl, prisændringer og udsolgte varer.