Sprøde rugbrødstærter med rygeostcreme og rejesalat

Glæder du dig også til sommer? Så er der ikke noget, der får dig mere i solskinshumør end rygeost og friske rejer!

Dansk nostalgi hele vejen
Rugbrød. Rygeost. Rejesalat. Altså, det bliver næsten ikke mere dansk, vel? Det er smagen af barndom, sommerhusture og 80’er nostalgi, alt sammen pakket ind i en ny, moderne og meget sprød fortolkning. Vi er vilde med det!

Rugbrødstærter til 4 personer

Det skal du bruge

  • 100 g tørt rugbrød uden kerner
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g rapsolie
  • 75 g kvark
  • 3 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde

  • Riv rugbrødet fint, eller kør det i en foodprocessor.
  • Bland rugbrød, hvedemel, salt, olie og kvark sammen. Saml dejen med vand. Pak dejen ind i madfilm, og kom den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag dejen ud, og del den i 4 stykker. Pres dejen ud i små metaltærteforme med løs bund (10 cm i diameter).
  • Bag tærterne ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, til de er bagte og sprøde. Lad dem afkøle lidt, og vip herefter forsigtigt tærterne ud af formen. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Rygeostcreme

Det skal du bruge

  • 100 g rygeost
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. finthakket purløg
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Pisk rygeost og cremefraiche godt sammen. Vend citronskal, citronsaft og purløg i, og smag til med salt og peber.

Grøn rejesalat

Det skal du bruge

  • 150 g rejer
  • 2-3 hoveder hjertesalat
  • 2 forårsløg
  • 9 cm agurk
  • 1 dl friskhakket dild + ekstra til pynt

Fremgangsmåde

  • Del hjertesalaten op i blade, og fjern stokken. Riv bladene i grove stykker. Snit forårsløg fint.
  • Del agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i fine 3 cm strimler.
  • Bland rejer, hjertesalat, forårsløg, agurk og dild sammen til en salat.

Når du skal servere, fordeler du rygeostcreme på bundene af de afkølede rugbrødstærter. Kom salat med rejer ovenpå, og slut af med frisk dild. Vupti: Så er du pludselig den mest populære i miles omkreds!

Er du på udkig efter mere sprød forårsmad, der fungerer upåklageligt på terrassen? Så se da lige nærmere på den geniale citronkylling i fad.

Vi tager forbehold for skrivefejl.