Sprøde rugbrødstærter med rygeostcreme og rejesalat
5. maj 2020DIY,Liv & Stil,Opskrifter
Sprøde rugbrødstærter med rygeostcreme og rejesalat
Glæder du dig også til sommer? Så er der ikke noget, der får dig mere i solskinshumør end rygeost og friske rejer!
Dansk nostalgi hele vejen
Rugbrød. Rygeost. Rejesalat. Altså, det bliver næsten ikke mere dansk, vel? Det er smagen af barndom, sommerhusture og 80’er nostalgi, alt sammen pakket ind i en ny, moderne og meget sprød fortolkning. Vi er vilde med det!
Rugbrødstærter til 4 personer
Det skal du bruge
- 100 g tørt rugbrød uden kerner
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 50 g rapsolie
- 75 g kvark
- 3 spsk. koldt vand
Fremgangsmåde
- Riv rugbrødet fint, eller kør det i en foodprocessor.
- Bland rugbrød, hvedemel, salt, olie og kvark sammen. Saml dejen med vand. Pak dejen ind i madfilm, og kom den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag dejen ud, og del den i 4 stykker. Pres dejen ud i små metaltærteforme med løs bund (10 cm i diameter).
- Bag tærterne ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, til de er bagte og sprøde. Lad dem afkøle lidt, og vip herefter forsigtigt tærterne ud af formen. Lad dem køle helt af på en bagerist.


Rygeostcreme
Det skal du bruge
- 100 g rygeost
- 100 g cremefraiche 18 %
- 1 spsk. revet citronskal
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. finthakket purløg
- Salt/peber
Fremgangsmåde
- Pisk rygeost og cremefraiche godt sammen. Vend citronskal, citronsaft og purløg i, og smag til med salt og peber.
Grøn rejesalat
Det skal du bruge
- 150 g rejer
- 2-3 hoveder hjertesalat
- 2 forårsløg
- 9 cm agurk
- 1 dl friskhakket dild + ekstra til pynt
Fremgangsmåde
- Del hjertesalaten op i blade, og fjern stokken. Riv bladene i grove stykker. Snit forårsløg fint.
- Del agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i fine 3 cm strimler.
- Bland rejer, hjertesalat, forårsløg, agurk og dild sammen til en salat.
Når du skal servere, fordeler du rygeostcreme på bundene af de afkølede rugbrødstærter. Kom salat med rejer ovenpå, og slut af med frisk dild. Vupti: Så er du pludselig den mest populære i miles omkreds!
Er du på udkig efter mere sprød forårsmad, der fungerer upåklageligt på terrassen? Så se da lige nærmere på den geniale citronkylling i fad.
Vi tager forbehold for skrivefejl.