Opskrift: En cocktail af rejer og friske fristelser

Opskrift: En cocktail af rejer og friske fristelser

Fordi det snart er mors dag, hylder vi mad, som mor, mormor eller oldemor laver den. Så her er opskriften på en frisk fiskeforret, du kan servere i et smukt glas, kop eller skål. Og det kan aldrig gå helt galt, når opskrifter bl.a. indeholder dild, grønne asparges og mayo, vel? Prøv vores version af en klassisk rejecocktail her:

Det skal du bruge
  • 4-6 skiver rugbrød
  • 300 g rejer i lage (eller friskpillede rejer)
  • 2 mini hjertesalat
  • 2 dl feldsalat
  • 6 friske, grønne asparges
  • 1⁄2 agurk
  • 4 spsk. friskhakket dild
  • Dressing
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1.5 dl cremefraiche 18%
  • 2-3 tsk. tomatpure
  • 1 spsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. rejelage
  • 1⁄2 tsk. paprika
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt/peber (efter smag)
  • Det skal du gøre

    Skær rugbrødsskiverne i små tern. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 6-7 minutter, til de er sprøde. Tag rugbrødscroutonerne ud, og lad dem afkøle helt.

    Skyl og dræn rejerne. Tag bladene af hjertesalathovederne, og riv bladene i grove stykker. Bræk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skiver af ca. 2 cm. Del agurken på langs, og skrab midten ud med en teske. Skær derefter agurken i små tern.

    Kom rejer, hjertesalat, feldsalat, asparges, agurketern og friskhakket dild i en skål. Bland det hele sammen.

    Kom halvdelen af rugbrødscroutonerne i skålen, og vend dem med.

     

    Dressing

    Kom mayonnaise i en skål, tilsæt cremefraiche, og rør det sammen. Tilsæt tomatpure, worcestershire sauce, rejelage, paprika og citronsaft. Rør det hele sammen, og smag til med salt og peber.

     

    Servering

    Fordel rejesalaten i 4 glas. Slut af med 2-3 spsk. dressing og lidt ekstra rugbrødscroutoner. Server straks.

    Velbekomme!

    Vi tager forbehold for skrivefejl.